Το φιλανθρωπικό πρόσωπο θα δείξει η ενορία της Φαρκαδόνας

Για μια ακόμη χρονιά, σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE», ο εφημέριος του ενοριακού ναού των Αγίων Αποστόλων, Πέτρου και Παύλου Φαρκαδόνας, π. Αθανάσιος Κούτσιας, προχωρά μαζί με το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τους κατοίκους της κωμόπολης, στη συγκέντρωση τροφίμων και λοιπών προϊόντων για τους ευάλωτους οικονομικά συνανθρώπους

Για μια ακόμη χρονιά, για μια ακόμη γιορτινή περίοδο, η Ενορία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Φαρκαδόνας ετοιμάζεται να δείξει το φιλανθρωπικό πρόσωπο σε όλους εκείνους τους συγχωριανούς της που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και στερούνται και τα βασικά. Συμβαδίζει με τις Αγίες Γραφές και το «Αγαπάτε Αλλήλους», δείχνοντας την αγάπη, και την υποστήριξη που έδειξε ο Χριστός κατά την επίγεια παρουσία του.

Για μια ακόμη χρονιά, σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE», ο εφημέριος του ενοριακού ναού των Αγίων Αποστόλων, Πέτρου και Παύλου Φαρκαδόνας, π. Αθανάσιος Κούτσιας, προχωρά μαζί με το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τους κατοίκους της κωμόπολης, στη συγκέντρωση τροφίμων και λοιπών προϊόντων και συγκεκριμένα λάδι, κρέας, τρόφιμα μακράς διαρκείας, τυροκομικά, αυγά, χαρτικά και καθαριστικά.

Στόχος του ιερέα αλλά και του εκκλησιαστικού συμβουλίου κι αυτές τις γιορτές να μην αισθανθεί κανείς μόνος και το σημαντικότερο να μην στερηθεί τα βασικά είδη και τρόφιμα.

Ο ίδιος και το εκκλησιαστικό συμβούλιο καλούν τους ενορίτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, να προσφέρουν την αγάπη τους, με την παράδοση των προαναφερόμενων ειδών στην εκκλησία.

«Δεν χρειάζεται κάποιος λόγος για να βοηθάς. Μονάχα λίγη ανθρωπιά χρειάζεται. Όσο υπάρχει ανάγκη, όσο υπάρχουν ευάλωτοι και αδύναμοι συμπολίτες μας, που μας χρειάζονται δίπλα τους, να μην αφήσουμε κανένα συμπολίτη μας μόνο, να μην εγκαταλείψουμε κανέναν συνάνθρωπό μας στη μοίρα του.», τονίζει ο π. Αθανάσιος απευθυνόμενος στους ενορίτες της Φαρκαδόνας.

Παράλληλα για να ευαισθητοποιήσει τους συγχωριανούς του, δανείζεται τα λόγια του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τα οποία αντανακλούν την προσπάθεια της ενορίας.

«Δώσε ψωμί, όσο μπορείς. Δεν έχεις ψωμί; Δώσε τουλάχιστον έναν οβολό. Δεν έχεις οβολό; Δώσε ένα ποτήρι δροσερό νερό. Δεν έχεις ούτε αυτό; Πένθησε μαζί με τον θλιμμένο και θα λάβεις μισθό. Γιατί ο μισθός εξαρτάται από τη προαίρεσή σου και όχι από το τι μπόρεσες να κάμεις.», καταλήγει ο ιερέας.