Σε εξέλιξη οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί στα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας

Το Κέντρο Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Φαρκαδόνας και τους εργαζόμενους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς σε άτομα που δεν μπορούν να προσέλθουν στο εμβλολιαστικό κέντρο

Με την συνδρομή του Δήμου Φαρκαδόνας και των Εργαζομένων του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι ξεκίνησαν οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί κατά της covid.

Το Κέντρο Υγείας για την διευκόλυνση όλων εκείνων των κατοίκων των κοινοτήτων που δεν μπορούν να μετακινηθούν και να προσέλθουν για εμβολιασμό στο τοπικό εμβολιαστικό κέντρο αποφάσισε την πραγματοποίηση κατ’ οίκον εμβολιασμών.

Μάλιστα αποφασίστηκε η συνδρομή του Δήμου και των εργαζομένων του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, προκειμένου να υπάρχει άμεση πραγματοποίηση του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» ο εμβολιασμός όλων εκείνων που δεν μπορούν να προσέλθουν στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας ξεκίνησε με την διαδικασία να εξελίσσεται ομαλά και απρόσκοπτα.

Η διαδικασία είναι απλή. Οι ενδιαφερόμενοι έρχονται σε επικοινωνία με το Κέντρο Υγείας Τρικάλων, καθορίζουν το ραντεβού τους και στην συνέχεια αρμόδιο υγειονομικό συνεργείο επισκέπτεται την οικία του ενδιαφερόμενου για τον εμβολιασμό.

Ήδη μέχρι στιγμής υπάρχει ενδιαφέρον και τα ραντεβού που κλείνονται χαρακτηρίζονται αρκετά και αφορούν περιπτώσεις αδυναμίας μετακίνησης, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Εντωμεταξύ στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας και στο εμβολιαστικό κέντρο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι εμβολιασμοί.

Στο κέντρο υγείας Φαρκαδόνας συνεχίζουν να διεξάγονται εμβολιασμοί των δυο πρώτων δόσεων, ενώ μεγάλη προσέλευση παρατηρείται και από άτομα που πραγματοποιούν την τρίτη δόση του εμβολιασμού. Φτάνει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη κίνηση στην παρούσα φάση είναι από άτομα κυρίως έως και 44 ετών, τα οποία είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τον περασμένο Ιούλιο και πλέον αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν την τρίτη δόση. Ωστόσο αυξημένος είναι και ο αριθμός μεγαλύτερων ηλικιών που ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού και ενισχύονται με την αναμνηστική δόση.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι αν κανείς θέλει σήμερα να κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό υπάρχει διάθεση από το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.