Το εξωκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης φόρεσε τα γιορτινά του

AGIA

Πλήθος πιστών αναμένεται να συρρεύσει σήμερα το απόγευμα στο εξωκλήσι της Αγίας Αικατερίνης στην Κρήνη του δήμου Φαρκαδόνας για να παραστεί στις θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμή της.

Οι προετοιμασίες για την υποδοχή του πιστών από κάθε γωνιά του Δήμου Φαρκαδόνας και γενικότερα του νομού κι όμορων περιοχών έχουν ολοκληρωθεί. Ο Ναός καλλωπίστηκε από τους κατοίκους του χωριού κι όλα είναι έτοιμα ώστε σήμερα το απόγευμα στις 6:00 να τελεστεί ο Εσπερινός χοροστατούντος του νέου μας Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομου.

Το εξωκκλήσι χρόνια τώρα, παλιότερα και ως μοναστήρι δεχόταν και συνεχίζει να δέχεται πλειάδα πιστών. Και μπορεί σήμερα οι πιστοί να προσέρχονται ευλαβικά στην Αγία να γονατίσουν προσκυνώντας την χάρη τους με αυτοκίνητα και λεωφορεία, ωστόσο πριν από χρόνια προσέγγιζαν την εκκλησία με γαϊδουράκια, άλογα ακόμη και με τα πόδια. Παρακολουθούσαν τον Εσπερινό ενώ διανυχτέρευαν αγρυπνώντας προσευχόμενοι στην Αγία να τους βοηθήσει και να απαλύνει τους πόνους τους με τη μεσιτεία της στον Παντοδύναμο Χριστό και την Μητέρα του Παναγία.

Δεν παρέλειπαν να ανηφορήσουν στο Όρος όπου βρίσκεται η πηγή που αναβλύζει το αποκαλούμενο «Αγιανέρι», ως ευλογία, όπου με τη Θαυματουργό Χάρη του απάλυνε και έπαιρνε τους πόνους και ξόρκιζε κακά και ασθένειες.

Πόσα και όσα είναι τα Θαύματα της Αγίας στο χωριό της Κρήνης και στους κατοίκους άλλους περιοχών. Τα οράματα που έχουν να διηγηθούν οι πιστοί είναι αμέτρητα, όπως εξίσου και τα θαύματα.

Το εξωκλήσι σήμερα φόρεσε τα γιορτινά του και είναι έτοιμο να υποδεχτεί όλους εμάς που θέλουμε να ακουμπήσουμε τις ελπίδες και τα δάκρυά μας, ζητώντας συγχώρεση μέσα από την ταπείνωση και έλεος μέσα από τη μεσιτεία της Αγίας.