Τις καλλιτεχνικές ευαισθησίες ανέδειξαν μαθητές του ΓΕΛ Φαρκαδόνας

Μαθητές του ΓΕΛ πραγματοποίησαν ένα διαφορετικό μάθημα, γνωρίζοντας διαδικτυακά γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες καταθέτοντας απορίες και ανησυχίες

Τις καλλιτεχνικές ευαισθησίες ανέδειξαν μαθητές του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας στην διάρκεια των διαδικτυακών συνδέσεων με γνωστούς καλλιτέχνες. Σύμφωνα με την «KriniLive.gr» οι μαθητές του ΓΕΛ με την υπεύθυνη καθηγήτρια Παρασκευή Κούμπου, είχαν την ευκαιρία να συνδεθούν διαδικτυακά με γνωστούς καλλιτέχνες, να καταθέσουν απορίες και προβληματισμούς και να γνωρίσουν με την βοήθεια τους άγνωστες πτυχές της Τέχνης. Της Τέχνης, οποιασδήποτε μορφής, που αποτελεί και δίνει σε πολλούς ανθρώπους διέξοδο να εκφραστούν και να αναδείξουν το ταλέντο τους.  

Καλεσμένος της πρώτης διαδικτυακής σύνδεσης υπήρξε ο κ. Φίλιππος Δρακονταειδής. η πρώτη σύνδεση έγινε την περσινή χρονιά, ένα ιδιαίτερα δύσκολο έτος για τα παιδιά, στο οποίο κυριάρχησε η πανδημία και οι περιορισμοί και στα οποία ήρθαν να προστεθούν τα φυσικά φαινόμενα, με τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού της 3ης Μαρτίου 2021.

Αποτέλεσε την έκπληξη όλων των συμμετεχόντων, αφενός για την ποιότητα της προσωπικότητας και την ικανότητά του να μεταφέρει αβίαστα, όμορφα στους μαθητές, τις εμπειρίες και στάσεις ζωής του και αφετέρου, για την ώθηση που έδωσε σε μας, ώστε το εγχείρημα αυτό να συνεχιστεί. Έτσι στην προσπάθειά μας για ένα ακόμη διαφορετικό μάθημα, η θετική ανταπόκριση της κας Νατάσσας Μποφίλιου, του κ. Θέμη Καραμουρατίδη και του κ. Γεράσιμου Ευαγγελάτου, συμβάλλει σε μία ακόμη σύνδεση του σχολείου με την κοινωνία και τα μέλη της.

Η συνέχεια της ιστορίας έχει ως εξής:

4 Μαϊου 2022 ώρα 12:00: Ο κ. Ευαγγελάτος, ο κ. Καραμουρατίδης και η κα Μποφίλιου συνδέονται διαδικτυακά μαζί με τους μαθητές. Η αγωνία έχει κοπάσει και η ανακούφιση παίρνει σιγά σιγά τη θέση της. Ναι είναι για εμάς! Για τα παιδιά της Β’ και Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας του νομού Τρικάλων Θεσσαλίας.

Κύριε Γεράσιμε Ευαγγελάτε, κ. Θέμη Καραμουρατίδη, κα Νατάσσα Μποφίλιου,

«Τρίγωνο φωτοβόλο»! (Άσματα του Μαλντορόρ, Λωτρεαμόν).

Ένα τρίγωνο με τις πλευρές του ΊΣΕΣ. «Ισόπλευρο»(Αυτό είναι δικό μας χα χα).

Τρία σημεία, τρεις κορυφές!

Τρεις άνθρωποι, τρεις καλλιτέχνες!

Τρεις προσωπικότητες με ίδιους αξιακούς κώδικες!

Αυτό που σίγουρα ενώνει τους ανθρώπους και ακούστηκε μέσα από τη διαδικτυακή τους σύνδεση, με τους «φίλους μας» Γεράσιμο, Θέμη, Νατάσσα, είναι το κοινό αξιακό τους σύστημα. Αξίες και αρχές, που έχουν να κάνουν με ήθος και σεβασμό. Σεβασμός στον συνάνθρωπο, γιατί όπως θα πουν και οι ίδιοι υπέρ τονισμένα: «οφείλουμε να θέλουμε ο διπλανός μας να είναι καλά».

Αγάπη για τα παιδιά. Μία αγάπη με υπέρμετρη διάθεση επικοινωνίας και οικειότητας. Το χιούμορ δε, καταλύτης, της οποιασδήποτε αναστολής τους.

Πίστη. Πίστη στον εαυτό τους και στους συνοδοιπόρους τους, με αλήθεια, ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια. Πίστη στην ίδια τη ζωή και ανοιχτοί στις προκλήσεις της.

Αναζήτηση. Μία διαρκής και αδιάλειπτη αναζήτηση, για μία ζωή με απλότητα και αυθεντικότητα, στοιχεία τα οποία συνόδευσαν τη συνάντησή μας καθ’ όλη τη διάρκειά της. Μία συνάντηση όπου έδειξε καινούργιους δρόμους, μία διαφορετική προσέγγιση της πραγματικότητας, παραλείποντας και αποφεύγοντας « τις κοινωνικές επιταγές». Επιλογές στις οποίες καλό είναι, να οδηγούνται με άξονα την προσωπική ικανοποίηση των ενδιαφερόντων τους και όχι το κέρδος. Να πορευτούν με επιταγές που ορίζουν εκείνοι οι ίδιοι, ακολουθώντας το δικό τους «προσωπικό σαφάρι» για την εύρεση προτύπων. Οι καλλιτέχνες προέτρεψαν τα παιδιά να ξεκινήσουν βόλτες σε περίεργες γειτονιές με βιβλιοπωλεία, θέατρα, κινηματογράφο, ανακαλύπτοντας τη μαγεία της τέχνης.

Εύχονται τα μηνύματα των στίχων τους, οι μελωδίες τους να αγγίξουν κι άλλες καρδιές νέων, όπως άγγιξαν και τις δικές τους. Η τέχνη μοναδικών ανθρώπων είναι μοναδική, όπως άλλωστε είμαστε όλοι μας.

Θα ήθελαν τόσα πολλά να τους πούμε ακόμη…Τους λάτρεψαν όλοι, μικροί και μεγάλοι!

Ας αρκεστούν στο εξής:

«Και οι τρεις ήταν υπέροχοι»!

Τους ευχαριστούν!!!

Συντονίστρια της διαδικτυακής δράσης υπήρξε η Βασιλική Καλογήρου.

Τα ονόματα των συμμετεχόντων μαθητών:

Βραχνού Φανή, Γεωργίου Αθανασία, Γκολέτσα Βασιλική, Διβανέ Πολυξένη, Ζώτος Αλέξανδρος, Κακαδιάρη Κωνσταντίνα, Κιόρι Πέτρος, Κούτσικου Σταυρούλα, Μαγαλιός Άγγελος, Μαλλιόπουλος Γεώργιος Σταύρος, Μίντζας Νικόλαος, Μπασιάκος Ευθύμιος, Μπότη Γεωργία, Μπουραζάνας Απόστολος, Νεοφώτιστος Γεώργιος, Νεοφώτιστου Όλγα, Παπακαλούσιος Ευθύμιος, Στάμου Ιωάννα, Στεργίου Μαρία-Δέσποινα, Τσιούφη Αρετή, Τσιούφης Ευριπίδης, Τσούκας Θωμάς, Φελεκίδη Ειρήνη, Φωκολώρος Αθανάσιος, Ψαρράκης Γεώργιος Ραφαήλ, Γριζανίτη Σωτηρία Νεφέλη, Μόκα Στυλιανή, Σακκά Σπυριδούλα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.