Την τρίτη δόση εμβολίου πραγματοποίησαν 185 Τρικαλινοί

Εν αναμονή ανοίγματος της πλατφόρμας για την τρίτη δόση στους άνω των 60 βρίσκονται πολλοί πολίτες

Στους 185 ανέρχονται οι Τρικαλινοί που μέχρι και την περασμένη Πέμπτη είχαν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του Covid 19.

Πρόκειται για ανθρώπους για τους οποίους έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την χορήγηση της αναμνηστικής δόσης και τα οποία ανήκουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες.

Να σημειωθεί πως η πλατφόρμα για την τρίτη δόση σε υγειονομικούς και άνω των 60 ετών αναμένεται να ανοίξει στις 30 Σεπτεμβρίου. Η τρίτη δόση θα χορηγείται αφού περάσουν 6 μήνες από τον εμβολιασμό τους με δεύτερη δόση. Όπως τονίστηκε από τους αρμοδίους η αναμνηστική δόση δεν είναι υποχρεωτική και πλήρως εμβολιασμένος θεωρείται κάποιος που έχει λάβει δύο δόσεις εμβολίων (Pfizer, AstraZeneca, Moderna) ή μία με το μοσοδοσικό της Johnson & Johnson. Η αναμνηστική δόση, αποτελεί ισχυρή σύσταση για να αυξηθεί περισσότερο η προστασία.

Η λίστα των δικαιούχων για τρίτη δόση, μόλις παρέρχεται 6μηνο από την ημερομηνία της δεύτερης δόσης, θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε οι δικαιούχοι να μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την τρίτη δόση.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου είχαν πραγματοποιηθεί στο Νομό Τρικάλων 129.232 εμβολιασμοί (+202 την 23/09/2021), εκ των οποίων 67.505 αφορούν στην πρώτη δόση και 65.539 στη δεύτερη.

Το ποσοστό των ολοκληρωμένων εμβολιασμών, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία φτάνει το 56,1%, ενώ ο δείκτης θετικότητας ανέρχεται στο 1,54%.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με όσα είπε στην πρόσφατη ενημέρωση η κ. Θεοδωρίδου  Ίσως η τρίτη δόση να αποτελεί και την τελευταία δόση είπε η κυρία Θεοδωρίδου στο συνολικό εμβολιασμό κατά του κορωνοιού». Εξήγησε ότι οι βασικοί λόγοι που η επιτροπή εισηγήθηκε την τρίτη δόση είναι η μείωση των αντισωμάτων σε συνδυασμό με την εμφάνιση των μεταλλάξεων του ιού που γέννησαν αυτόν τον έντονο προβληματισμό για τη χορήγηση της τρίτης δόσης.