Άρθρο του αντιδημάρχου Φαρκαδόνας κ. Ηλία Καραμάνου

«ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ»

Επειδή: “Verba volant, scripta manent” και επειδή άθελά μου δημιουργήθηκε μια αναστάτωση στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας, οφείλω να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη από τους Διευθυντές, τους συλλόγους Διδασκόντων και από ολόκληρη την μαθητική κοινότητα και τους γονείς των παιδιών.

Αναφέρομαι στην όλη υπόθεση των δώρων και των γλυκισμάτων που το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας ομόφωνα αποφάσισε να προσφέρει στα παιδιά. Στην όλη υπόθεση εκείνο που με ενόχλησε περισσότερο, είναι το γεγονός ό,τι ολόκληρη η σχολική κοινότητα του Δήμου υπήρξατε για μια εβδομάδα περίπου το σχοινί της διελκυστίνδας μιας ανούσιας, αλλά όχι όμως αναίτιας, μονόπλευρης προσωπικής αντιπαράθεσης.

Μια αντιπαράθεση που την αιτία της δύσκολα μπορείς να την εκμαιεύσεις από κάπου.
Μια αντιπαράθεση που μόνο εσάς δεν αφορούσε και που είχε να κάνει με άτομα που ο ρόλος τους στα σχολικά δρώμενα πρέπει να είναι επικουρικός.

Δεν ήταν στις προθέσεις κανενός, σε ότι αφορά εμένα τουλάχιστον, να προκληθεί η αναστάτωση αυτού του μεγέθους και φυσικά δεν τιμά κανένα μας. Η αγένεια, η υποκρισία, η ψευτιά και η συκοφαντία είναι άγνωστα χαρακτηριστικά της μέχρι τώρα πορείας μου.

Ούτε ποτέ πέρασε από τη σκέψη μου στο βωμό της οποιαδήποτε προσωπικής φιλοδοξίας, να υπονομεύσω ή να εκθέσω το Δήμο, πολύ περισσότερο να καπηλευτώ και να χειραγωγήσω τη σχολική κοινότητα, στην οποία από τη πρώτη μέρα της θητείας μας είμαστε δίπλα της, αρωγοί σε κάθε της βήμα.

Ίσως και να «αυθαιρέτησα», τολμώντας να προτείνω στο σώμα την προμήθεια δώρων και γλυκισμάτων και τη διανομή τους στα παιδιά των σχολικών μας μονάδων, παρακάμπτοντας γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Να συμφωνήσω με την άποψη και να αναλάβω οποιαδήποτε ευθύνη μου αναλογεί, αλλά όμως αν χρειαζόταν «τέτοια αυθαιρεσία» ευχαρίστως θα την ξανάκανα.

Σε ότι με αφορά προσωπικά αναλαμβάνω την οποιαδήποτε ευθύνη στο βαθμό που μου αναλογεί, τονίζοντας για ακόμη μια φορά πως είναι άλλη η ποιότητά σας και δεν σας άξιζε κάτι τέτοιο.

Με σεβασμό και εκτίμηση προς όλους σας.

Πολλές ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά!!!

Ο Αντιδήμαρχος
Παιδείας και Πολιτισμού

Καραμάνος Ηλίας