Την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών ζητούν βουλευτές του ΚΚΕ

Την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των βαμβακοκαλλιεργητών ζητούν με Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, Γιάννης Δελής, Νίκος Καραθανασόπουλος, Μαρία Κομνηνάκα, Διαμάντω Μανωλάκου, Γιώργος Μαρίνος, Νίκος Παπαναστάσης και Μανώλης Συντυχάκης, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής :

«Οι εκκοκκιστές παρατείνοντας την περίοδο για το κλείσιμο της τιμής του βαμβακιού μέχρι τις 31/1, εκβιάζουν τους βαμβακοκαλλιεργητές με τις ανοιχτές τιμές, ώστε να “κλείνουν” το βαμβάκι με τιμή 60-65 λεπτά το κιλό, όταν το κόστος παραγωγής υπολογίζεται ότι έχει εκτοξευτεί στα 70 λεπτά το κιλό. Πέρυσι οι αγρότες έκλεισαν στα 75 λεπτά το κιλό με κόστος παραγωγής πολύ χαμηλότερο.

Δίκαια λοιπόν οι βαμβακοκαλλιεργητές διεκδικούν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος έως την τιμή του 1 ευρώ ανά κιλό, για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να ξανακαλλιεργήσουν.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό τι μέτρα προτίθεται να λάβει για:

-Να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των αγροτών για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους.

-Να μειωθεί το κόστος παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, με πλαφόν 0,7 λεπτά/Κwh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων, με επιδότηση των λιπασμάτων και άλλων αγροεφοδίων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.