Τίμησαν τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών το Δημ. Σχολείο και το Νηπ/γείο Ζάρκου

Αντιπροσωπεία μαθητών κι εκπ/κών παρέστη  σήμερα Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στον Ιερό .Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ζάρκο για να τιμήσει   «Τούς Τρεῖς Μεγίστους Φωστῆρας Τῆς Τρισηλίου Θεότητος». Η  γιορτή  εκτός από το θρησκευτικό της χαρακτήρα είναι παράλληλα γιορτή των ελληνικών γραμμάτων, της ορθόδοξης ελληνικής παιδείας. Οι τρεις Ιεράρχες που δίκαια τους ανήκει «το στεφάνι της δικαιοσύνης»,  φώτισαν, έλαμψαν, δίδαξαν, σμίλεψαν ψυχές, άνοιξαν νέους ορίζοντες, συμπαραστάθηκαν σε κάθε ευγενικό και ωραίο και πρόσφεραν τη ζωή τους  στον βωμό των ελληνοχριστιανικών ιδανικών. Το πολυσήμαντο έργο τους θα μείνει μια ακριβή  κληρονομιά στην αιωνιότητα.

. Σύμφωνα με την εγκύκλιο που στάλθηκε στα σχολεία και τηρώντας απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα πραγματοποιήθηκε η θεία λειτουργία μετ’  αρτοκλασίας. Μετά το πέρας της τελετής οι μαθητές  αποχώρησαν και το πρόγραμμα του σχολείου συνεχίστηκε κανονικά.

«Η παιδεία είναι η αγωγή που ωφελεί την ψυχή, αυτή που με κόπο και πόνο την καθαρίζει από τις κηλίδες της κακίας. Κι αν ακόμη πρόσκαιρα φαίνεται ότι δεν προκαλεί χαρά, αλλά λύπη, αργότερα θα δώσει σε όσους την δεχθούν καρπούς εσωτερικής ειρήνης, πού θα βοηθήσουν στη σωτηρία…» ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ο Σύλλογος Διδασκόντων  απευθύνει θερμές ευχαριστίες στον ιερέα  κ.Διβανέ Γεώργιο που ανταποκρίνεται κάθε φορά στο κάλεσμά μας.

             ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ!!

   Είθε  οι Τρεις Ιεράρχες να χαρίζουν σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ΥΓΕΙΑ και ΦΩΤΙΣΗ!