Θύματα ηλεκτρονικής απάτης μέσω παραγγελιών

Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα με ανυποψίαστους πολίτες που πληρώνουν τις παραγγελίες τους σε είδη αλλά δεν τα λαμβάνουν ποτέ

Στα δίχτυα απατεώνων πέφτουν καθημερινά εκατοντάδες ανυποψίαστοι πολίτες, ταυτόχρονα και Φαρκαδόνιοι. Θύματα ηλεκτρονικής απάτης από επιτήδειους που υποτίθεται ότι προτίθενται να τους πουλήσουν πανάκριβα είδη σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, ωστόσο αργότερα και αποστέλλοντας τα χρήματα, δεν λαμβάνουν ποτέ τις παραγγελίες τους. Το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα λαμβάνουν αυξητική πορεία. Όπως αναφέρουν στην ηλεκτρονική εφημερίδα ΚΡΗΝΗ LIVE θύματα προαναφερόμενων καταστάσεων, πρόκειται για μεμονωμένα άτομα που πουλούν μεταχειρισμένα είδη, ή για εταιρίες φαντάσματα. Και στις δυο περιπτώσεις υπάρχουν αγγελίες ή διαφημιστικές καταχωρήσεις μέσω internet  που αποτελούν δέλεαρ για τους ανυποψίαστους πολίτες. Οι επιτήδειοι ζητούν από τους πολίτες να αποστείλουν τα χρήματα προκειμένου να προχωρήσει η παραγγελία τους. Μετά από αρκετό διάστημα οι παραγγελίες δεν αποστέλλονται με αποτέλεσμα οι αγοραστές να αντιλαμβάνονται ότι έπεσαν θύματα απάτης.

Οι Αστυνομικές Αρχές αλλά και η Ένωση Καταναλωτών συμβουλεύει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προτιμούν εταιρίες με Ελληνικό και Διεθνές κύρος. Να μην εμπιστεύονται ιδιώτες που υποτίθεται επιδιώκουν να πουλήσουν μεταχειρισμένα είδη, αμφιβόλου ποιότητας. Συμβουλεύουν ταυτόχρονα οι παραγγελίες να γίνονται με τη μέθοδο της αντικαταβολής, παρέχοντας τα χρήματα την στιγμή που λάβουν και ανοίξουν την παραγγελία τους.

Σε περιπτώσεις που αντιληφθούν ότι έπεσαν θύματα απάτης να ενημερώνουν άμεσα Αστυνομικές Αρχές αλλά και Ενώσεις Καταναλωτών.