Θλίβει η εικόνα του Πολιτιστικού Κέντρου Ταξιαρχών

Δαπανήθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά για ην δημιουργία του, χωρίς να προστατευτεί και να παρουσιάζει σήμερα εικόνες εγκατάλειψης από τις ζημιές που προκαλεί ο ανθρώπινος παράγοντας

Αυτή η τάση καταστροφής πραγματικά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Αποτυπώνεται μέσα από εικόνες που συναντούμε σε πολλά χωριά της περιοχής μας. Καταστροφές σε δημόσια περιουσία, που δαπανήθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά, τα οποία τα πληρώνει με το παραπάνω ο πολίτης-φορολογούμενος.

Χτίστηκε πριν πολλά χρονιά επί εποχής του σχεδίου Καποδίστρια. Δεν θα σταθούμε στο κατά πόσο χρησίμευσε το συγκεκριμένο έργο και για το πόσες φορές χρησιμοποιήθηκε για το λόγο που κατασκευάστηκε. Σήμερα θα εστιάσουμε την προσοχή στις οποίες έχουν γίνει από τον ανθρώπινο παράγοντα.

Ο λόγος για το Πολιτιστικό Κέντρο Ταξιαρχών, ένα πραγματικά όμορφο πέτρινο κτίριο, που κατασκευάστηκε στο λόφο του χωριού με «πιάτο» όλο τον οικισμό.

Δυστυχώς το κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου Ταξιαρχών εδώ και χρόνια παραμένει στην αφάνεια. Οι ζημιές που έχουν προκληθεί από αγνώστους είναι τεράστιες. Οι εικόνες της «ΚΡΗΝΗ LIVE» μιλούν από μόνες τους. Σπασμένες πόρτες, κατεστραμμένος ο εξοπλισμός που περιλάμβανε ο χώρος, ακαταστασία μιας και στο χώρο εισέρχονται ακόμη και ζώα.

Γενικώς χρήματα χαμένα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς.

Η ίδια εικόνα εγκατάλειψης και εξωτερικά, όταν ο χώρος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το λόγο που κατασκευάστηκε το εν λόγω έργο.

Κάποιοι επιπόλαιοι έβαλαν την σφραγίδα τους για τις εν λόγω καταστροφές, ενώ οι αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες παραμένουν απλοί θεατές, χωρίς να λαμβάνουν πρωτοβουλίες για την προστασία του χώρου και του κτιρίου.

KRINI LIVE