Τεράστιες οι καταστροφές από την χαλαζόπτωση στα χωριά της Φαρκαδόνας – Στις πληγείσες περιοχές βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Με δάκρυα στα μάτια οι αγρότες περιέγραψαν τις καταστροφικές εικόνες και ζήτησαν ο Δήμος να ασκήσει με τη σειρά του κάθε πίεση για γρήγορες εκτιμήσεις και άμεσες αποζημιώσεις

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί από χθες αργά το απόγευμα σε χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Πελινναίων και Οιχαλίας, μετά την ισχυρή χαλαζόπτωση.

Όπως κατέγραψε η «ΚΡΗΝΗ LIVE» μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας οι κόποι και ο ιδρώτας μιας χρονιάς, καταστράφηκαν από την ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε Πετρόπορο, Πετρωτό Νομή, Σερβωτά και Γεωργανάδες του Δήμου Φαρκαδόνας.

Βιβλική χαρακτήρισαν σήμερα το πρωί αγρότες των πληγεισών περιοχών την εικόνα που διαμορφωνόταν χθες στις 7 περίπου το απόγευμα. Με δάκρυα στα μάτια περιέγραφαν τις εικόνες που επικρατούσαν στα χωριά τους με το χαλάζι να πέφτει ασταμάτητα για δέκα λεπτά της ώρας, να έχει μέγεθος καρυδιού και να καταστρέφει τα πάντα.

Στις πληγείσες περιοχές βρέθηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Φαρκαδόνας, κ. Σπύρος Αγναντής, όπου συναντήθηκε με αγρότες οι οποίοι υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές σε βαμβάκι, καλαμπόκι, τριφύλλια, μποστανοειδή, ζαρζαβατικά και θερμοκήπια.

«Η ζημιά που υπέστησαν αυτοί οι άνθρωποι είναι ολοκληρωτική. Αν θέλουμε να δούμε αυτούς τους ανθρώπους να συνεχίσουν το αγροτικό επάγγελμα, θα πρέπει η πολιτεία να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης. Θα πρέπει άμεσα τα αντανακλαστικά της πολιτείας και των κρατικών υπηρεσιών να δουλέψουν, ώστε άμεσα κλιμάκια του ΕΛΓΑ να ξεκινήσουν τις εκτιμήσεις ώστε σύντομα αυτοί οι άνθρωποι να αποζημιωθούν», τόνισε στην «ΚΡΗΝΗ LIVE»  ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο Δήμος σύμφωνα με τον δήμαρχο θα απευθυνθεί στον ΕΛΓΑ, αλλά και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες των Υπηρεσιών για άμεση εκτίμηση των ζημιών και της καταβολής αποζημιώσεων.