Τεράστια σε έκταση η πλημμύρα του Πηνειού ποταμού

Μόνο σε Πηνειάδα και Ζάρκο βυθίστηκαν στις λάσπες και τα νερά του Πηνειού ποταμού 20.000 στρέμματα, εκ των οποίων σύμφωνα με εκτιμήσεις 5.500 καλλιεργήσιμες εκτάσεις με σιτάρι, καλαμπόκι και τριφύλλι

Το Σεπτέμβριο είδαν την παραγωγή τους να βυθίζεται στα νερά του Πηνειού που υπερχείλισε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις. Βαμβάκι, καλαμπόκι και τριφύλλι καταστράφηκαν από τη λάσπη και το νερό του Πηνειού. Αρδευτικός εξοπλισμός και μηχανήματα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Και σήμερα οι αγρότες του Δήμου Φαρκαδόνας, πριν λάβουν βαθιά ανάσα από τους καταστροφικούς σεισμούς έρχονται αντιμέτωποι με τις πλημμύρες του Πηνειού που άφησαν νέες πληγές στα αγροκτήματα.

Χιλιάδες στρέμματα βυθίστηκαν στα νερά. Μόνο σε Πηνειάδα και Ζάρκο πνίγηκαν στα νερά 20.000 στρέμματα. Από την συγκεκριμένη έκταση 5.500 στρέμματα αποτελούσαν καλλιεργήσιμες εκτάσεις με καλαμπόκι, σιτηρά και μηδική, που υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή σύμφωνα με τους αγρότες.

Λόγω της κακοκαιρίας των προηγούμενων εβδομάδων οι αγρότες είχαν καταφέρει να προετοιμάσουν τα χωράφια τους για την μελλοντική σπορά. Όλες αυτές οι εργασίες αλλά και τα έξοδα σε λίπανση και πετρέλαιο τα πήρε το ποτάμι, βυθίζοντας χιλιάδες αγρότες στην απόγνωση.