Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων των πανελλήνιων εξετάσεων

Ανακοινώθηκαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης οι βάσεις και τα αποτελέσματα για την εισαγωγή σε ΑΕΙ

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ανακοινώθηκαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης οι βάσεις εισαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων, βάζοντας ουσιαστικά τελεία στην αγωνία των υποψηφίων.

Ήδη αργά το απόγευμα ξεκίνησε η αποστολή των SMS στους υποψηφίους.

Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ενημερώθηκαν για τις Βάσεις 2022 και το αποτέλεσμά τους με τρεις τρόπους: είτε με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον είχαν κάνει σχετική αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, είτε μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας.

Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στη διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο) μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους είτε στο σχολείο τους, καθώς τα αποτελέσματα για τις Βάσεις 2022 θα αναρτηθούν στα Λύκεια όλης της χώρας. Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.
Παράλληλα με τα αποτελέσματα για τα ΑΕΙ, ανακοινώνονται και αυτά για τις θέσεις στα ΙΕΚ, καθώς φέτος οι υποψήφιοι μπορούσαν να συμπληρώσουν μηχανογραφικό δελτίο και για τα ΙΕΚ.

Οι υποψήφιοι για τα ΙΕΚ μπορούν να πληροφορηθούν για τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) που είχαν χρησιμοποιήσει για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.