Ταλαιπωρία ανέμενε σήμερα το πρωί τους ασφαλισμένους

Επισκέφτηκαν γιατρούς για να συνταγογραφήσουν φάρμακα αλλά έφυγαν άπραγοι καθώς τέθηκε εκτός λειτουργίας πανελλαδικά το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Ταλαιπωρία ανέμενε σήμερα όσους θέλησαν να επισκεφτούν κάποια νοσηλευτική μονάδα ή κάποιο ιδιώτη γιατρό για να συνταγογραφήσουν φάρμακα.
Από τις 10:30 το πρωί παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία ασφαλισμένων. Το πρόβλημα πέραν της ταλαιπωρίας ήρθε να προκαλέσει ποικίλα σχόλια στους ασφαλισμένους που δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν. Όπως σημείωναν και την περασμένη εβδομάδα το σύστημα παρουσίαζε κάποια προβλήματα με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση στην στιγμιογράφηση.
Όπως αναφερόταν σε μήνυμα στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ για την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση «Την Τετάρτη 10-1-2018 στις 10:30 παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. Θα σας ενημερώσουμε με επόμενη ανακοίνωση για την ώρα αποκατάστασης του προβλήματος. Ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση.».
Το σύστημα έχει ως σκοπό την παραγωγή, διακίνηση και έλεγχο των ιατρικών συνταγών και των παραπεμπτικών για ιατρικές πράξεις με τη χρήση τεχνολογίας Η/Υ και Τηλεπικοινωνιών, με τρόπο που διασφαλίζει την εγκυρότητα, την ασφάλεια, τη διαφάνεια των διακινούμενων πληροφοριών.