Τα Σερβωτά βάζουν μόνα τους ΛΟΥΚΕΤΟ στο Δημοτικό τους Σχολείο

Ακόμη «θρηνούν» οι κάτοικοι κοινοτήτων του Δήμου Φαρκαδόνας για την απώλεια νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και γυμνασίων που τα προηγούμενα χρόνια λόγω των συγχωνεύσεων αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο. Από το 2011 στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας μπήκαν λουκέτα σε 8 Νηπιαγωγεία, 9 Δημοτικά Σχολεία κι ένα γυμνάσιο.

Θα ήθελε κανείς σε αυτή την «μαύρη», για την περιοχή μας, λίστα, να προστεθεί ένα ακόμη σχολείο;

Η απάντηση που έρχεται από τους κατοίκους των 10 αυτών χωριών που έχασαν τα σχολεία τους είναι κατηγορηματική.

«ΟΧΙ».

Κι αυτό γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχουν αντιληφθεί τι σημαίνει να χάνεις ένα σχολείο από το χωριό, τι σημαίνει να μεταφέρεις ή να μεταφέρουν ένα παιδί σε ένα όμορο χωριό για να παρακολουθήσει το μάθημα, τι σημαίνει να βλέπεις κτήρια «φαντάσματα» που άλλοτε έσφυζαν από ζωή.

Την ώρα λοιπόν που κάτοικοι χωριών της Φαρκαδόνας, δίνουν αγώνα για να μην κλείσουν παιδικοί σταθμοί, να μην υποβαθμιστούν σχολεία, να μην συγχωνευτούν σχολεία, κάποιοι άλλοι συνδημότες μας, δυστυχώς βάζουν μόνοι τους λουκέτο σε σχολεία.

Και αναφερόμαστε στους κατοίκους των Σερβωτών οι οποίοι δυστυχώς οδηγούν το σχολείο τους σε αναστολή λειτουργίας.

Σύμφωνα με την «Krini Live» μέχρι στιγμής στο Δημοτικό Σχολείο των Σερβωτών δεν έχει εγγραφεί κανένα παιδί για να παρακολουθήσει τα μαθήματα, καθώς οι γονείς επιλέγουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Δημοτικό Σχολείο του Προαστίου Καρδίτσας που απέχει λίγα μόλις χλμ. το χωριό τους.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι προ πενταετίας, λόγω του μικρού αριθμού των μαθητών, το Δημοτικό Σχολείο Σερβωτών υποβαθμίστηκε σε 4/θεσιο. Την ίδια περίοδο μια οικογένεια έκανε την αρχή εγγράφοντας τα παιδιά της στο όμορο δημοτικό σχολείο του Προαστίου και στην συνέχεια τα επόμενα χρόνια να συνεχίζονται οι εγγραφές και ο αριθμός των παιδιών στο σχολείο των Σερβωτών να μειώνεται δραματικά. Την φετινή χρονιά δεν υπήρξε καμιά εγγραφή μαθητή στο σχολείο, με αποτέλεσμα, αν και μέχρι την Παρασκευή δεν εγγραφούν μαθητές, το σχολείο να αναστείλει την λειτουργία του.

Τοι φαινόμενο θεωρείται άκρως λυπηρό και προβληματίζει ιδιαίτερα.

Αλήθεια οι αρμόδιοι φορείς πως επιτρέπουν να συμβαίνει κάτι τέτοιο στην περιοχή τους, σε μια ιδιαίτερη δύσκολη περίοδο. Ειδικά πως επιτρέπεται να εγγράφονται μαθητές σε σχολεία άλλου νομού στην προκειμένη της Καρδίτσας και να υποβαθμίζονται τα δικά μας σχολεία την ώρα που αυτά λειτουργούν;

Απαντήσεις που θα πρέπει να δοθούν από τους αρμοδίους.

Ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα πριν είναι πολύ αργά για την περιοχή μας αλλά και το νομό….


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.