Τα «ΚΔΑΠ ΜΆΘΗΣΗ» τιμούν το πρωί του Σαββάτου την Ημέρα Περιβάλλοντος

Στις 11 το πρωί του Σαββάτου δίνουν ραντεβού στο Ληθαίο, για τον καθαρισμό της όχθης του ποταμού στο πλαίσιο των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα τιμήσου το πρωί του Σαββάτου τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης «ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ». Πέραν των ψυχαγωγικών προγραμμάτων για τα «ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ» προέχει η ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω σε διάφορα ζητήματα, όπως και η μετάδοση της γνώσης και της μάθησης σε σημαντικά θέματα, όπως αυτό του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα το πρωί του Σαββάτου από τις 11:00 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ. τα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης «ΜΑΘΗΣΗ» θα βρεθούν στις όχθες του Ληθαίου Ποταμού, αναλαμβάνοντας σειρά περιβαλλοντικών δράσεων στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Τα παιδιά υπό το συντονισμό των εκπαιδευτικών των Κέντρων θα αναλάβουν τον καθορισμό των οχθών του Ληθαίου μεταφέροντας το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος προς πάσα κατεύθυνση.

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα των ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» έρχεται να ανταποκριθεί στην ανάγκη ενημέρωσης και συμμετοχής, σε πράξεις και ενέργειες που έχουν να κάνουν με ευαίσθητα ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.

Με βασικό κοινό:

α) τους μαθητές των ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗκαι τους γονείς τους  

β) το ευρύ κοινό

Η «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» φιλοδοξεί να προάγει και να συμβάλλει στο μέτρο του δυνατού, στην αγάπη προς τη φύση και το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.

Με την «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» θα μάθουμε, θα γνωρίσουμε, θα προλάβουμε και πάνω απ’ όλα θα συνειδητοποιήσουμε ότι το περιβάλλον είναι πάνω απ’ όλα δική μας ευθύνη!

Η «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», θα πλαισιωθεί από διάφορες δραστηριότητες εκπαίδευσης και αναψυχής για μικρούς και μεγάλους (γνωριμία με τη χλωρίδα και την πανίδα του ποταμού, τα μονοπάτια του, την ιστορία του, κτλ).

Σας περιμένουμε…

 Για τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ

 Νίκος Τσιακάρας