Συντονίζονται για την καλοκαιρινή περίοδο

Αναγκαιότητα μιας σχεδιασμένης και συντονισμένης δράσης όλων των συναρμοδίων και εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών στο βαθμό που τους αναλογεί, για να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά ενδεχόμενα προβλήματα που δημιουργούνται κατά τη καλοκαιρινή περίοδο

Διανύουμε το πρώτο δεκαπενθήμερο περίπου της νέας αντιπυρικής περιόδου κι όσο αγριεύουν οι θερμοκρασίες, δίνοντας ουσιαστικά την πρώτη πρόγευση του καλοκαιριού που πλησιάζει, οι πρωτοβουλίες των εμπλεκόμενων Αρχών, για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιών, εντείνονται.

Στο πλαίσιο της πρόσφατης έναρξης της νέας αντιπυρικής περιόδου εντασσόταν και η σημερινή σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.).

Η σύσκεψη συγκαλέστηκε υπό την προεδρεία του αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Μιχαλάκη και μεταξύ των άλλων αναπτύχτηκε ο σχεδιασμός και οι δράσεις Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.). Στην ίδια σύσκεψη αναλύθηκε το επίπεδο ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και η λήψη απαιτούμενων μέτρων για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων.

Στη συνεδρίαση μετείχαν, ο Διευθυντής Αστυνομίας Τρικάλων κ. Στέργιος Νίντος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων κ. Δημήτριος Γαλάνης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας κ. Ευάγγελος Τσιορλίδας , ο Εκπρόσωπος της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ταγματάρχης κ. Απόστολος Αγγέλης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Γαβριηλίδης, ο Αντιπεριφερειάχης Περιβάλλοντος Χωρικών Σχεδιασμών και Πολιτικής Γης κ. Ντίνος Μπάρδας , ο Εντεταλμένος Σύμβουλός Τουρισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Ιωάννης Μπουτίνας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Τσιάρας και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Τρικάλων κ. Γεώργιος Μωράκης.

Στην εισήγησή του ο κ. Μιχαλάκης τόνισε ότι, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων θα πραγματοποιήσει έγκαιρο προληπτικό καθαρισμό του οδικού δικτύου καθώς επίσης ότι θα γίνει προληπτικός καθαρισμός σε σημεία που κρίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι υπάρχει κίνδυνος. Τέλος επισήμανε ότι υπάρχει η δυνατότητα να συμμετέχουν συνολικά 100 μηχανήματα από την πλευρά της ΠΕ Τρικάλων είτε ιδιόκτητα είτε μισθωμένα σε περίπτωση που χρειασθεί έτσι ώστε να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές και οι περιουσίες των πολιτών.

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε από όλους τους συμμετέχοντες η αναγκαιότητα μιας σχεδιασμένης και συντονισμένης δράσης όλων των συναρμοδίων και εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών στο βαθμό που τους αναλογεί, για να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά ενδεχόμενα προβλήματα που δημιουργούνται κατά τη καλοκαιρινή περίοδο.

KRINI LIVE