Συνταξιούχοι και εργαζόμενοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για την κοινωνική ασφάλιση

Διοργάνωσαν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τις χαμηλές συντάξεις και τους νόμους που τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην φτώχεια και στην εξαθλίωση

«Κάτω χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση» ήταν το μήνυμα που έστειλαν δεκάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι και νέοι στα Τρίκαλα στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις του νομού με την υποστήριξη ταξικών Σωματείων.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης δίνοντας μια πρώτη

αποφασιστική εργατική – λαϊκή απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης, σε συνέχεια όλου του αντιασφαλιστικού οπλοστασίου που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.

Όλο το προηγούμενο διάστημα άλλωστε είχαν παρθεί αποφάσεις εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, σημειώθηκε ευρύτερη συσπείρωση γύρω από το κορυφαίο θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης και αυτό αποτυπώθηκε και στη διαδήλωση.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, Σωματεία και άλλοι φορείς.

Το συλλαλητήριο άνοιξε με χαιρετισμούς εκπροσώπων Σωματείων των Τρικάλων καθώς και με ομιλία από τον πρόεδρο των Συνταξιούχων Δημοσίου κ. Θεόδωρο Νέο.

Με τις κινητοποιήσεις τους εργαζόμενοι και συνταξιούχοι απάντησαν στο σχέδιο του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και των κομμάτων του για τη μετατροπή των εναπομείναντων ασφαλιστικών δικαιωμάτων σε παρανάλωμα του χρηματιστηριακού τζόγου, προτάσσοντας ταυτόχρονα τις σύγχρονες εργατικές – λαϊκές ανάγκες σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, την Υγεία και την Πρόνοια και ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια υποχρεωτική Ασφάλιση για όλους.

Αμέσως μετά την συγκέντρωση ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Τρικάλων.