Συγκινητική η ανταπόκριση των κατοίκων του Ζάρκου στην εθελοντική αιμοδοσία

Για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζάρκου έδειξαν την ευαισθησία τους, προάγοντας τον εθελοντισμό

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζάρκου το πρωί του Σαββάτου στο αγροτικό ιατρείο του χωριού. Σύμφωνα με την ΚΡΗΝΗ LIVE η αιμοδοσία διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζάρκου σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Ο Σύλλογος ως γνωστό διατηρεί για περίπου 15 χρόνια τη δική του Τράπεζα αίματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Όλα αυτά τα χρόνια η Τράπεζα έχει αποδειχτεί σωτήρια για τους κατοίκους του χωριού και όχι μόνο καθώς κάλυψε έκτακτες ανάγκες ασθενών. Σήμερα αριθμεί πολλές δεκάδες φιαλών κάνοντας ισχυρή και πολύτιμη στο να προσφέρει την οποία βοήθεια χρειαστεί ο πάσχων συνάνθρωπος.

Η τράπεζα είναι αφιερωμένη στην μνήμη των δύο παιδιών, μαθητών του ΓΕΛ Φαρκαδόνας Γιάννη Καματσέλου και Χρήστου Μπουραζέλη που έχασαν τη ζωή τους το 2004 στο Πέταλο του Μαλιακού. Η διοίκηση του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές κι εύχεται σε όλη την κοινότητα καλό Πάσχα με υγεία.