Συγκινησιακή ατμόσφαιρα στη ΣΜΥ

Αλλαγή φρουράς στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων με επίσημη παράδοση – παραλαβή της Διοικήσεως

Αλλαγή φρουράς στην Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Τρικάλων με επίσημη παράδοση και παραλαβή Διοικήσεως σήμερα το πρωί στο στρατόπεδο «Καβράκου».

Όπως κατέγραψε το «KriniLive» ο Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Τσιπίδης, που κρίθηκε πρόσφατα διατηρητέος στο βαθμό του, παρέδωσε τη διοίκηση της ΣΜΥ στον Ταξίαρχο κ. Δημοσθένη Κωστόπουλο.

Με διαταγή της Ιεραρχίας ο κ. Τσιπίδης μετατίθεται βορειότερα για την Μεραρχία Υποστηρίξεως (ΜΕΡΥΠ), στη Θεσσαλονίκη, όπου αναλαμβάνει καθήκοντα Υποδιοικητή, καθώς η ΜΕΡΥΠ διοικείται από Υποστράτηγο.

Ο μέχρι πρότινος διοικητής παρέδωσε τη Διοίκηση της Σχολής, στον μέχρι πρόσφατα υποδιοικητή της 80 ΑΔΤΕ (Κω) Δημοσθένη Κωστόπουλο.

Στην τελετή παρέστησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού (Υπαρχηγός ΓΕΣ), κ. Νικόλαος Μανούρης, ο Διοικητής της Α΄ Στρατιάς, Αντιστράτηγος κ. Δημόκριτος Ζερβάκης, καθώς και οι θρησκευτικές και πολιτικές Αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε κλίμα χαράς, συγκίνησης αλλά και αναμνήσεων, παρουσία του προσωπικού της ΣΜΥ, πολιτικού και στρατιωτικού, των τοπικών Αρχών, αποστράτων όλων των βαθμών και προελεύσεων.

Ικανοποιημένος από την συνεργασία που ανέπτυξε με το προσωπικό της ΣΜΥ, τους φορείς του νομού, αλλά και με τους σπουδαστές, δήλωσε ο Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Τσιπίδης.

Ο ίδιος συγκινημένος ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την αγαστή συνεργασία που αναπτύχτηκε το διάστημα που διατέλεσε διοικητής της Σχολής, καλώντας το σύνολο του προσωπικού να συνεχίσουν να συνεργάζονται με ομοψυχία, συναδελφικότητα και αλληλοσεβασμό.

Από την πλευρά του ο νέος διοικητής Ταξίαρχος κ. Δημοσθένης Κωστόπουλος, υποσχέθηκε να αγωνιστεί σε συνεργασία με το προσωπικό προκειμένου να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της Σχολής.

«Στόχος μου, με οδηγό την αποστολή μας, θα αποτελέσει η συνέχιση της προσφοράς στο στράτευμα αρίστων Μονίμων Υπαξιωματικών, ηγετών μικρών κλιμακίων, επαγγελματικά ικανών με άριστη στρατιωτική αγωγή και πολύπλευρη ακαδημαϊκή μόρφωση.», ανέφερε ο νέος διοικητής.

Η τελετή έκλεισε με στρατιωτική παρέλαση των σπουδαστών της Σχολής.