Συγκίνησαν και έστειλαν ηχηρά μηνύματα οι μικροί μαθητές του σεισμόπληκτου Ζάρκου

Αποχαιρέτησαν το σχολείο για το καλοκαίρι, παρουσιάζοντας ένα μοναδικό έργο το οποίο μιλούσε για τις ανθρώπινες συμπεριφορές και τη διαφορετικότητα

Με ταλέντο και παιδική αθωότητα πλημμύρισε η αυλή του πρώην γυμνασίου Ζάρκου, το οποίο λόγου του μέγάλου σεισμού στεγάζει περισσότερο του ενός χρόνου το δημοτικό σχολείο της κοινότητας. Οι μικροί μαθητές με το ταλέντο που τους διακρίνει, κατέθεσαν την ψυχή τους κι έστειλαν τα δικά τους μηνύματα κατά την ετήσια, αποχαιρετιστήρια, θερινή τους γιορτή που διοργανώθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Εκεί δίπλα τους, για να μοιραστούν την χαρά τους, βρέθηκαν οι γονείς τους, οι παππούδες τους αλλά και συγγενείς τους, που γιόρτασαν μαζί τους την έλευση του καλοκαιριού, που σηματοδοτεί την έναρξη των μικρών και μεγάλων αποδράσεων, την ανεμελιά και το παιχνίδι που αναζητούσαμε όλοι την περίοδο του καλοκαιριού.

Όπως κατέγραψε αποκλειστικά η «Krini Live» η γιορτή περιλάμβανε ερμηνεία τραγουδιών, απαγγελία ποιημάτων κι ένα εξαιρετικά όμορφο σκετς το οποίο μιλούσε για τη διαφορετικότητα.

Μέσα από την ιστορία που παρουσίασαν τα παιδιά κατάφεραν να προσελκύσουν την προσοχή, να κάνουν τους μεγαλύτερους να σκεφτούν και να προβληματιστούν για τη συμπεριφορές που ενδεχομένως κάποιες φορές παρουσιάζουν απέναντι στο διαφορετικό και να μεταφέρουν το μήνυμα της ισότητας μεταξύ των ανθρώπων, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκεύματος, φυλής.

Τα μηνύματα που μεταφέρθηκαν στην εκδήλωση υπήρξαν πολλά. Ήρθαν να αγγίξουν τις ευχές και ψυχές όλων των παραβρισκόμενων, που αντάμειψαν τα παιδιά με το πιο ζεστό χειροκρότημα.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ευχή από την διευθύντρια κ. Γεωργία Καλλιτσουνάκη για καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση εκ νέου από το Σεπτέμβριο στα θρανία υγιείς και με δύναμη. Μια ευχή που την χρειάζονται τόσο οι μικροί, όσο και οι μεγάλοι στις δύσκολες εποχές που διανύουμε σε καιρούς εξέλιξης της πανδημίας, που την τελευταία διετία έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο Εφημέριος της κοινότητας πατήρ Γεώργιος Διβανές, οι Αντιδήμαρχοι Φαρκαδόνας κ.κ. Ειρήνη Κακϊτσα και Γιώργος Γεωργίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Ντίνος Μπάρδας, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ζάρκου κ. Ιωάννης Βούλγαρης, ο πρώην Νομάρχης και Βουλευτής κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων κ. Χρήστος Τρικάλης, ο Προϊσταμένου του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων κ Απόστολος Σπαθής, ο πρόεδρος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Τρικάλων κ. Γιώργος Τσιάκαλος, ο πρώην Διευθυντής Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστος Μπουλούμπασης, ο υπέυθυνος εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Δημήτρης Λαρίσης κ.ά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.