Στους τρεις πρώτους του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ρομποτικής η Τρικαλινή Ομάδα

Η ανεξάρτητη ομάδα Ρομποτικής RobotExperts έλαβε την 3η θέση ανάμεσα σε 73 ομάδες από όλη την Ελλάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής & Καινοτομίας που διεξήχθη το διάστημα 29-30 Μαΐου και ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Η ανεξάρτητη ομάδα Ρομποτικής RobotExperts, έλαβε το εισιτήριο να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής FIRST® LEGO® LEAGUE Virtual Open International Greece μετά την διάκρισή της, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής & Καινοτομίας FIRST® CHAMPIONSHIP GREECE 2021 – GAME CHANGERS.

Η ανεξάρτητη ομάδα Ρομποτικής RobotExperts έλαβε την 3η θέση ανάμεσα σε 73 ομάδες από όλη την Ελλάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής & Καινοτομίας που διεξήχθη το διάστημα 29-30 Μαΐου.

Οι RobotExperts, με την καθοδήγηση του έμπειρου προπονητή τους Επαμεινώνδα Αγγέλη, παρουσίασε ένα άρτια τεκμηριωμένο project που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από την επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού και ταυτόχρονα εκτέλεσε ένα άψογο RobotGame που της χάρισαν την υψηλή αυτή διάκριση.

Ο φετινός διαγωνισμός, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Ελλάδα 24-27 Ιουνίου, θα φιλοξενήσει τις 200 κορυφαίες ομάδες του κόσμου που θα συναγωνιστούν σε 4 τομείς (το Innovation Project, το Robot Design και Robot Game και Core Values) χαρίζοντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία σε προπονητές και ομάδες.

Η ομάδα των RobotExperts ανέπτυξε μια εφαρμογή (Fitness Motivator) για Android κινητά τηλέφωνα που περιέχει πλήθος δραστηριοτήτων (QR Games, Fitness Monopoly, Flash Training, Παιχνίδια Κρυμμένου Θησαυρού και Quiz), όπου ο χρήστης μπορεί να εγγραφεί, να εκτελέσει σε καθημερινή βάση αθλητικές δραστηριότητες, να διαγωνιστεί με τους υπόλοιπους χρήστες, συλλέγοντας με αυτόν τον τρόπο πόντους και εξαργυρώνοντας τους σε δώρα όπως δωρεάν χρόνο ομιλίας /ΜΒ, συνδρομές σε γυμναστήρια και είδη άθλησης.

Σημαντικός αρωγός στην ανάπτυξη της εφαρμογής υπήρξε το εργαστήριο Προπονητικής του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με υπεύθυνο τον Καθηγητή Προπονητικής Δρ. Βασίλειο Γεροδήμο.

Η ομάδα αποτελείται από 10 παιδιά του Νομού Τρικάλων, ηλικίας 11-16 ετών, τους Καραΐσκο Παναγιώτη, Μπολομύτη Παναγιώτη, Μακρή Λευτέρη, Καμπαγιάννη Μιχάλη, Χαχοπούλου Στέλλα, Γακοπούλου Βασιλική, Τζίκα Κατερίνα, Πλακιά Αναστασία, Ρίμπα Γιώργο και την Παντουβάκη Κωνσταντίνα.