Σε νέα εποχή τα εξεταστικά κέντρα των πανελληνίων εξετάσεων

Από το VBI στο νέο ΣΑΜ από φέτος η μετάδοση των θεμάτων από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Τρικάλων στα εξεταστικά κέντρα του νομού

Σε λιγότερο των δυο εβδομάδων χιλιάδες υποψήφιοι σε επίπεδο νομού και χώρας ευρύτερα θα ριχτούν στις πανελλήνιες εξετάσεις για την διεκδίκηση μιας θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι διεργασίες για τη διεξαγωγή τους έχουν πυκνώσει με τις συσκέψεις και τις προετοιμασίες να είναι καθημερινές, ενώ συνεχώς αποστέλλεται αλληλογραφία στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας.

Το πρωί της Τρίτης ξεκινήσει οι δοκιμαστικές εκπομπές θεμάτων, μεταξύ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας και Λυκείων μέσω του νέου συστήματος το οποίο θα αντικατέστησε το VBI.

Καθηγητές Πληροφορικής ενεργοποιούν βάσει των κατευθυντήριων εντολών που δέχονται από το υπουργείο Παιδείας, ενεργώντας πλέον με το νέο σύστημα με την ονομασία «Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης» (ΣΑΜ) το οποίο από φέτος αντικαθιστά το VBI που για χρόνια είχε συνδέσει την ύπαρξή του με τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Στο μεταξύ από προχθές οι υποψήφιοι παραλαμβάνουν τα δελτία εξεταζόμενων που έχουν πλαστικοποιηθεί και τα οποία θα επιδεικνύουν, κάθε φορά που προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα.
Παράλληλα εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν και τα ονόματα των καθηγητών που θα αποτελέσουν τις λυκειακές επιτροπές. Αναφορικά με τους επιτηρητές της φετινής διαδικασία, αυτοί αναμένεται να οριστούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πέντε ημέρες πριν την έναρξη των εξετάσεων, όπως ορίζεται από το νόμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες υπήρξε ο ορισμός του προέδρου του 49ου Βαθμολογικού Κέντρου Τρικάλων, το οποίο θα δεχτεί γραπτά προς διάρθρωση άλλων περιοχών της χώρας.

Από την Τετάρτη 2 Ιουνίου λήγουν τα μαθήματα στη Γ’ Τάξη Λυκείου, ενώ για τις υπόλοιπες τάξεις τα μαθήματα θα συνεχιστούν μέχρι τις 11 Ιουνίου.
Σημειώνεται πως οι πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν στις 14 Ιουνίου, επομένως έχουν απομείνει λιγότερες από δώδεκα μέρες.