Στο Ζάρκο και το Μεγαλοχώρι βγαίνουν τα τρακτέρ την Τρίτη

Στις 11 το πρωί αγρότες θα παρατάξουν τα τρακτέρ στην παράπλευρη οδό στο Ζάρκο ενώ μία ώρα αργότερα στις 12 το πρωί αγρότες και αγροτικά μηχανήματα θα συγκεντρωθούν στην πλατεία του Μεγαλοχωρίου

Κάλεσμα για συμμετοχή στις αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεκινούν για το νομό Τρικάλων την ερχόμενη Τρίτη 28 Γενάρη απευθύνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» κ. Αποστόλης Θωμόπουλος.

Για το νομό Τρικάλων έχουν επιλεγεί δυο σημεία στα οποία θα παραταχθούν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Στις 11 το πρωί αγρότες θα παρατάξουν τα τρακτέρ στην παράπλευρη οδό στο Ζάρκο ενώ μία ώρα αργότερα στις 12 το πρωί αγρότες και αγροτικά μηχανήματα θα συγκεντρωθούν στην πλατεία του Μεγαλοχωρίου.

«Μπροστά σ’ αυτή την άσχημη κατάσταση που μας έχουν φέρει οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι ο δρόμος του αγώνα.

Όπως έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, έχουμε τη δύναμη και την ικανότητα να διεκδικούμε και να έχουμε καταχτήσεις με τους αγώνες μας. Οφείλουμε και πρέπει να βάλουμε φρένο σε αντιλαϊκά μέτρα.», τόνισε ο κ. Θωμόπουλος.

Τα κυριότερα αιτήματα που προβάλουν οι αγρότες μέσω των αγροτικών κινητοποιήσεων είναι τα εξής:

·        Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα μας ενάντια στο αίσχος των «ανοιχτών» εξευτελιστικών τιμών που διαμορφώνουν όπως θέλουν οι εμποροβιομήχανοι με τις «πλάτες» της εκάστοτε κυβέρνησης.

·        Μείωση του υπέρογκου κόστους παραγωγής (τα πανάκριβα: πετρέλαιο, ρεύμα, σπόρους, λιπάσματα, φάρμακα, ζωοτροφές κλπ), που εξαιτίας τους, δεν καταφέρνουμε πολλές φορές να καλύπτουμε ούτε τα έξοδα.

·        Να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση με τον ΕΛΓΑ, που δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει δίκαια και έγκαιρα το σύνολο των ζημιών και των νόσων, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση προωθεί το μπάσιμο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, όπου και περισσότερα θα πληρώνουμε και μικρότερες αποζημιώσεις θα παίρνουμε.

·        Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και τα γενικότερα αντιασφαλιστικά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση με το νέο νόμο για την ασφάλιση, ενάντια στις εξευτελιστικές συντάξεις των 330 € και τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες στην υγεία και την πρόνοια.

·        Όχι στη συνέχιση της άγριας φορολογίας και των χαρατσιών κάθε είδους στα σπίτια και την παραγωγή, που αδειάζουν τις τσέπες μας.

·        Όχι στη νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ, που σχεδιάζουν τα επιτελεία της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που θα είναι σε ακόμα χειρότερη κατεύθυνση με μείωση των κονδυλίων και των ενισχύσεων.

·        Το σταμάτημα των αγροτοδικείων και την καταστολή των λαϊκών αγώνων, που ετοιμάζει η κυβέρνηση με νέο νομοσχέδιο.