Στο σκοτάδι βαδίζουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι, υποψήφιοι συνταξιούχοι του 1951

Επισκέπτονται τους ανταποκριτές του πρώην ΟΓΑ εκφράζοντας τις απορίες τους για την στιγμή κατάθεσης της αίτησης συνταξιοδότησης

Από τις αρχές της εβδομάδας και της έλευσης του νέου χρόνου αρκετοί υπήρξαν οι εν δυνάμει συνταξιούχοι του πρώην ΟΓΑ που έσπευσαν στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας και στα πρώην Δημαρχεία Πελινναίων και Οιχαλίας για να συναντήσουν τους ανταποκριτές του πρώην Οργανισμού.

Ο λόγος φυσικά γνωστός να απευθύνουν ερωτήσεις και απορία γύρω από την κατάθεση των αιτήσεων συνταξιοδότησης. Οι γεννηθέντες του 1951 που από τις αρχές του χρόνου που διανύουμε αποκτούν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, επισκέφτηκαν τους ανταποκριτές προκειμένου να τους δώσουν τις κατευθύνσεις για την κατάθεση των αιτήσεων. Ωστόσο δεν έλαβαν συγκεκριμένες απαντήσεις μιας και μέχρι σήμερα ο ΕΦΚΑ στον οποίο πλέον υπάγονται αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν έλαβαν κάποια εγκύκλιο από τον Ενιαίο Ασφαλιστικό Φορέα μέσω της οποία θα δίνονται εξηγήσεις.

Οι ανταποκριτές συστήσουν υπομονή, υπό την προϋπόθεση, να τους κοινοποιηθεί κάποια διευκρινιστική εγκύκλιος.

Πολλοί από τους ασφαλισμένους και εν δυνάμει συνταξιούχους απευθύνθηκαν τηλεφωνικά στον ΕΦΚΑ. Όπως υποστήριξαν, οι υπάλληλοι τους συνέστησαν ότι μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτηση στο σύστημα του ΕΦΚΑ, από την 1η Ιανουαρίου, καθώς αποκτούν συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Στην ηλεκτρονική αίτηση που λαμβάνει αυτόματα πρωτόκολλο, αναγράφονται τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να συγκεντρώσει και να καταθέσει στην αρμόδια Υπηρεσία που υπάγεται ο υποψήφιος συνταξιούχος.

Φυσικά στην προκειμένη περίπτωση εκφράζονται κάποιες απορίες από πλευράς υποψηφίων συνταξιούχων. Αυτές οι απορίες σχετίζονται με το γεγονός αν θα πρέπει να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές για τους μήνες Ιανουάριο έως Ιούνιο, διάστημα δηλαδή αναμονής μέχρι και την λήψη της σύνταξης τον μήνα Ιούλιο.

Όλες αυτές οι απορίες ίσως απαντηθούν τις επόμενες ημέρες με την σχετική εγκύκλιο που θα κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.