Στο Γριζάνο από τη φετινή χρονιά τα τρία παιδιά του Διασέλλου

Κλείνει το δημοτικό σχολείο Διασέλλου ενώ αναμένεται η τελική απόφαση για το νηπιαγωγείο

Η αυλή του δημοτικού σχολείου Διασέλλου αναμένεται να ερημώσει τη φετινή σχολική χρονιά. Οι φωνές των παιδιών που αντηχούσαν στο χωριό καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους θα σιγήσουν, καθώς το δημοτικό σχολείο δεν θα λειτουργήσει την φετινή χρονιά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΚΡΗΝΗ LIVE» το σχολείο την φετινή χρονιά δεν θα λειτουργήσει, καθώς δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα παιδιά στο σχολείο. Η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του σχολείου, καθώς δεν υπήρξαν εγγραφές παιδιών. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από την διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, στο χωριό υπάρχουν σήμερα τρεις μαθητές δημοτικού σχολείου. Ωστόσο οι γονείς αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μετεγγραφές των παιδιών τους, στο δημοτικό σχολείο Γριζάνου, σύμφωνα και με το δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος. Έτσι από την νέα σχολική χρονιά οι τρεις μαθητές θα φοιτήσουν στο δημοτικό σχολείο Γριζάνου, το οποίο απέχει περί τα 10 χλμ. από την εκεί κοινότητα.

Αναφορικά με το νηπιαγωγείο Διασέλλο μέχρι στιγμής θεωρείται αβέβαιο αν λειτουργήσει ή αναστείλει την λειτουργία του. Στο χωριό υπάρχουν δυο νήπια. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα νήπιο από το χωριό κι ένα νήπιο οικογένειας οικονομικών μεταναστών. Μέχρι στιγμής στο νηπιαγωγείο δεν έχει γίνει καμιά εγγραφή. Ο μαθητής της οικογένειας οικονομικών μεταναστών βρίσκεται με την οικογένεια του στην πατρίδα του και αναμένεται τις επόμενες ημέρες η επιστροφή του, ο δε άλλος μαθητής στο χωριό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η μία εκ των δυο οικογενειών έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για μετεγγραφή του παιδιού στο νηπιαγωγείου Γριζάνου, ενώ για το δεύτερο δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι προθέσεις. Η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τηρεί στάση αναμονής προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της σχετικά με την λειτουργία ή αναστολή του νηπιαγωγείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάρτιο το κτήριο που φιλοξενούσε τα δυο σχολεία υπέστη σημαντικές ζημιές από το σεισμό με αποτέλεσμα να κριθεί προσωρινά ακατάλληλο για χρήση. Στο χώρο του σχολείου μεταφέρθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας κοντέινερ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ για τις ανάγκες των σχολείων, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί για ένα περίπου δίμηνο για τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενώ ο δήμος έκανε όλες τις σχετικές μελέτες για την αποκατάσταση των ζημιών.

.