Στο επίκεντρο του διαλόγου οι φόβοι παιδιών και γονιών

Βιωματικό σεμινάριο διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων σε συνεργασία με την Ομάδα Γονέων των Μεγάλων Καλυβίων

Οι φοβίες και οι ανασφάλειες που νιώθουν αρκετοί γονείς και παιδιά τέθηκαν προς συζήτηση στο βιωματικό εργαστήριο που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων σε συνεργασία με την Ομάδα Γονέων των Μεγάλων Καλυβίων.

Το βιωματικό εργαστήριο επικεντρώθηκε στη συζήτηση γύρω από τους φόβους παιδιών και γονέων. Εξάλλου αυτός ήταν και ο τίτλος της δράσης «Μιλώντας για τους φόβους μας» και στόχευε στην πρόληψη και την προαγωγή υγείας.

Στο εργαστήρι συμμετείχαν παιδιά μαζί με τους γονείς τους σ’ ένα δημιουργικό ταξίδι αξιοποιώντας το παραμύθι, «Το παιδί και το ονειροσέντονο». Με αφορμή το παραμύθι τα παιδιά αναρωτήθηκαν για τους φόβους τους και πώς τους ξεπερνούν.

Τα παιδιά με συμβολικό τρόπο μέσα από τις ζωγραφιές τους μίλησαν για τους δικούς τους φόβους και αποτύπωσαν  τους τρόπους με τους οποίους τους ξεπερνούν. Το μήνυμά τους είναι ότι μπορούμε να ξεπερνάμε τους φόβους μας, με το να πιστεύουμε στον εαυτό μας, να παίρνουμε  δύναμη από την οικογένειά μας, τους δασκάλους, τους φίλους, αλλά και από τον αθλητισμό. Τέλος, κατέληξαν πως είναι σημαντικό να φροντίζουμε τον εαυτό μας με

τη σωστή  διατροφή.

Η συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας θα συνεχιστεί με την πραγματοποίηση Σχολής Γονέων, η οποία θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή και ώρα 08:45- 9:45 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Μεγάλων Καλυβίων.