Στις «Μορφές Αεροπορικού Πνεύματος» του ΑΤΑ ξεναγήθηκαν οι μαθητές του γυμνασίου Φαρκαδόνας

Στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο μουσειακό χώρο Ιστορικών Εκθεμάτων «Μορφές Αεροπορικού Πνεύματος» είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν μαθητές του γυμνασίου Φαρκαδόνας.

Σε ένα χαρακτηριστικό κτήριο, που αποτελεί δείγμα της στρατιωτικής ιστορίας της πόλης, οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να λάβουν τα πρώτα μαθήματα, γύρω από την μακρόχρονη πορεία της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν εκθέματα από την ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταξύ των οποίων ένα μαχητικό αεροσκάφος F-104 Starfighter που επιχειρούσε μέχρι το 1986 στην 116 Π.Μ. Άραξος, εξομοιωτές αεροσκαφών, οπλικά συστήματα, βλήματα και κινητήρες αεροσκαφών, ιστορικά έγγραφα, φωτογραφικό αρχείο αναχαιτίσεων, στολές, τον ειδικό χώρο που έχει αφιερωθεί στη θυσία των 217 πεσόντων εν ώρα καθήκοντος αεροπόρων της, αλλά και να “πιλοτάρουν” σε προσομοιωτή πτήσης VR ένα πολεμικό αεροσκάφος F-16.

Οι μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την επίσκεψη που θα τους μείνει αξέχαστη. Χαρακτηριστικά μαθητής της σχολικής μονάδας χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη επίσκεψη ως «εμπειρία ζωής».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.