Στις κάλπες θα σπεύσουν 147.665 Τρικαλινοί

Στο νομό Τρικάλων θα λειτουργήσουν 349 εκλογικά τμήματα, εκ των οποίων 44 θα λειτουργήσουν στο Δήμο Φαρκαδόνας

Από τις 7 το πρωί της Κυριακής της 7ης Ιουλίου οι Έλληνες σπεύδουν στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης. Η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει για 12 ώρες, με τις κάλπες να κλείνουν στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Στο νομό Τρικάλων θα λειτουργήσουν 349 εκλογικά τμήματα, ένα εκ των οποίων ειδικό και συγκεκριμένα στο σωφρονιστικό κατάστημα. Ο μεγαλύτερος αριθμός ως είναι φυσικό των εκλογικών τμημάτων θα λειτουργήσουν στο Δήμο Τρικκαίων όπου παρατηρείται και ο μεγαλύτερος πληθυσμός.

Συγκεκριμένα στο Δήμο Τρικκαίων, στην πόλη και περιφερειακά, θα λειτουργήσουν 144 εκλογικά τμήματα, 92 στο Δήμο Μετεώρων, 70 στο Δήμο Πύλης, 44 στο Δήμο Φαρκαδόνας κι 1 ειδικό εκλογικό τμήμα στις Φυλακές Τρικάλων.

Στους τέσσερις Δήμους του νομού ο αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων αγγίξει τις 147.665 ψηφοφόρους.

Ειδικότερα στο Δήμο Τρικκαίων στους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι 67.601 ψηφοφόροι, στο Δήμο Μετεώρων 36.129 ψηφοφόροι, στο Δήμο Πύλης 25.188 ψηφοφόροι και στο Δήμο Φαρκαδόνας 18.747 ψηφοφόροι.

Οι εκλογείς που δεν γνωρίζουν που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μπορούν να απευθυνθούν στην διαδικτυακή πύλη του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε που Ψηφίζεις» όπου με την καταχώρηση κάποιων προσωπικών στοιχείων μπορούν να ενημερωθούν για τα εκλογικά τους τμήματα.

Επί ποδός θα βρίσκονται οι υπάλληλοι των Δήμων και των Κέντρων Εξυπηρέτησης προκειμένου να παρέχουν κάθε διευκόλυνση όπου απαιτηθεί. Τα δημοτολόγια θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια.

Επί ποδός θα βρίσκονται και οι Αστυνομικές Αρχές, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την φύλαξη των εκλογικών τμημάτων. Υπάλληλοι θα διενεργούν συχνές περιπολίες στα σημεία που λειτουργούν τα εκλογικά τμήματα για την ομαλότητα της διαδικασίας.

Όπως προαναφέρθηκε οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Μία περίπου ώρα αργότερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα κυρίως από μικρά τμήματα με λίγους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους. Κυρίως τα πρώτα αποτελέσματα προέρχονται κυρίως από μικρά χωριά των Δήμων Πύλης και Μετεώρων ενώ τα αποτελέσματα από τις πόλης των Τρικάλων και της Καλαμπάκας ανακοινώνονται κυρί9ως μετά τις 9:30 το βράδυ.