Αμετανόητος/οι, μέχρι τέλους

«Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου» έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, για να τονίσουν πόσο μεγάλο αμάρτημα ήταν αυτό της αχαριστίας.

 Στο άρθρο αυτό δίνω μερικές απαντήσεις σε όσα άνήρτησε στο Facebook του, εναντίον , ο κ. Καραμάνος.

Ο κ. Καραμάνος προφανώς λόγω δειλίας και λόγω της  μη ευρείας  ανάγνωσης του Facebook και γενικά των άρθρων του από την κοινή γνώμη, αρθρογραφεί στο  Facebook, γιατί γνωρίζει ότι δεν έχω και δεν ασχολούμαι με  το Facebook και δεν λαμβάνω γνώση για όσα εμετικά. κατάπτυστα, γεμάτα μίσος και χολή κλπ έχει γράψει εναντίον μου , αλλά και εναντίον  του κ. Μπαγιώτη και του κ. Σακελλαρίου , αλλά και εναντίον άλλων,   όχι αναφέροντάς μας ονομαστικά αλλά φωτογραφίζοντάς μας, γιατί ως δειλός που είναι, φοβάται να γράψει σε εφημερίδα ή site, τα οποία μπορούμε  να τα διαβάσουμε και να απαντήσουμε. Είναι φανερό ότι απευθύνεται σε ένα πολύ μικρό κύκλο ατόμων, που τον ανέχονται ακόμα…  Ο αλαζόνας  και ζηλόφθονος κ Καραμάνος, (σημ. η αλαζονεία και η ζηλοφθονία είναι δύο από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα της Καθολικής Εκκλησίας…), νομίζει ότι μπορεί να ειρωνεύεται, να κομπάζει, να σπεκουλάρει, να καθυβρίζει, να κομπορρημονεί,  να σπιλώνει εκ τους ασφαλούς.

Η αλήθεια είναι, ότι  και δεν ελάμβανα  εγκαίρως γνώση των πικρόχολων, συμπλεγματικών  και αποπνεόντων μίσος άρθρων και σχολίων του και δεν είχα τον χρόνο να απαντήσω για όσα έγραφε, ιδίως προεκλογικά, που κυριολεκτικά “οργίασε”,  και φυσικά  δεν ήθελα να ασχοληθώ μαζί του, όπως και με άλλους  προεκλογικά, σεβόμενος τους Δημότες. Φυσικά ο κ. Καραμάνος, όπως και άλλοι βέβαια Σύμβουλοι, δεν σεβάστηκαν τους Δημότες και προσπάθησαν έστω και τις τελευταίες ώρες να παρασύρουν τους Δημότες, συνεχίζοντας την αήθη τακτική τους .  Φαίνεται ότι αυτό ο κ. Καραμάνος το εξέλαβε ως αδυναμία και συνέχισε “το βιολί” του, διολισθαίνοντας διαρκώς σε χαμηλότερα επίπεδα και χαρακτηρισμούς και σενάρια,  αποκαλύπτοντας όλο και περισσότερο τα “απωθημένα του” και τον πραγματικό του χαρακτήρα…Φαίνεται ότι ο κ. Καραμάνος, παρά την πένθιμη  εμφάνισή του  ως “κλαίουσα ιτιά” , σαν άνθρωπος που “τα έβαψε μαύρα’¨ , όπως παρουσιάσθηκε στις συνεδριάσεις του ΔΣ στις 2/7/2019 και 4/7/2019, δεν διδάχθηκε τίποτε από τα λάθη του και από την “τιμωρία”, που του επιφύλαξαν οι ψηφοφόροι.

1) Γράφει ο κ Καραμάνος  ότι “ …κατάφερε να γίνει συνεδρίαση,  έστω και έκτακτη, ώστε να ψηφιστούν μετά από 100 ολόκληρες μέρες “ΤΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΘΕΜΑΤΑ. Δύο εκ των θεμάτων αφορούσαν αποδοχή και διάθεση χρημάτων για τα Σχολεία”

Ποιός φταίει για το ότι δεν κάνατε Συμβούλια; Φυσικά η Δημοτική Αρχή του κ. Μεριβάκη,  αφού διάφοροι Σύμβουλοι του κ. Μεριβάκη ακόμα και διατελέσαντες και διατελούντες αντιδήμαρχοι, απουσίαζαν και απουσίαζαν συστηματικά. (πρώτοι στο μισθό και τελευταίοι στις παρουσίες..)  Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι την Τρίτη 2/7/2019 δεν έγινε η συνεδρίαση, αφού έλειπαν πάλι διάφοροι Σύμβουλοι του κ. Μεριβάκη, διατελέσαντες  αντιδήμαρχοι, όπως και Σύμβουλοι της μειοψηφίας. Το ίδιο έγινε   και χθές στην έκτακτη συνεδρίαση, αφού απουσίαζαν διάφοροι Σύμβουλοι του κ. Μεριβάκη, διατελέσαντες  αντιδήμαρχοι, αλλά και ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος. Είναι φανερό ότι ούτε οι Σύμβουλοί σας δεν προσέρχονταν και δεν προσέρχονται  στις συνεδριάσεις και φυσικά η ευθύνη βαραίνει εσάς (προεξαρχόντων, του συστηματικά παραβαίνοντος τον κανονισμό λειτουργίας του Δημ Συμβουλίου  κ. Αναγνώστου και του κ. Μεριβάκη), αλλά και την ομάδα του κ. Μεριβάκη αφού “σπείρατε ανέμους και θερίζετε θύελλες”.  Όταν μετατρέψατε τις συνεδριάσεις, σε αίθουσα εκτοξευόμενων απειλών από διαφόρους Συμβούλους της ομάδας σας, πογκρόμ εναντίον μας και συνεχών διακοπών των εισηγήσεών μας για να μην ακουστούν οι αλήθειες και για να μην σας “χαλάσουμε τη σούπα”, κλπ, ήταν αναμενόμενο να μην παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις ακόμα  και διατελέσαντες και διατελούντες αντιδήμαρχοι.

  • Με κατηγορεί ο δειλός κ. Καραμάνος, φωτογραφίζοντάς με και μη αναφέροντας το όνομά μου  “ότι καταψήφισα την ανάθεση των καυσίμων λέγοντας με περηφάνια ένα μεγάλο ΟΧΙ”

Φυσικά και την καταψήφισα και μάλιστα φανερά, όπως πάντα πράττω και όχι όπως οι περισσότεροί τους κατηγορούν στα καφενεία  τον κ. Μεριβάκη, αλλά μπροστά του “στέκονται σούζα” και τα ψηφίζουν ΟΛΑ, για να μην χάσουν την έυνοια του Κ. Μεριβάκη και την   καρέκλα της έμμισθης θέσης, παραπλανώντας  τους ψηφοφόρους, ότι δήθεν διαφωνούσαν με τον κ. Μεριβάκη, .

Οι λόγοι που καταψήφισα την ανάθεση των καυσίμων, όπως τους εξέθεσα στη συνεδρίαση είναι:

α) Λόγω προφανούς ανοργανωσιάς και ανικανότητας ή και διαφόρων σκοπιμοτήτων της Δημοτικής αρχής, δεν προγραμμάτισαν έγκαιρα τον διαγωνισμό για την προμήθεια καυσίμων.

β) Έγιναν μεγάλες  σπατάλες καυσίμων, χρησιμοποιώντας δημοτικά  αυτοκίνητα και φορτηγά για την ικανοποίηση ρουσφετολογικών αιτημάτων. Επιπρόσθετα ο κ Μεριβάκης, ακόμα και για την προεκλογική του εκστρατεία, χρησιμοποιούσε το δημαρχιακό αυτοκίνητο.

γ)  Πρόκειται για την πολλοστή ανάθεση  για την προμήθεια καυσίμων μέσα στην πενταετία .  Γιατί άραγε; Ακόμα και μετά από πέντε χρόνια και φεύγοντας από τις καρέκλες σε μερικές εβδομάδες (κ.Καραμάνε ίσως πρέπει να αγοράσεις μια τσατσάρα) προχώρησαν σε μια ακόμα ανάθεση.  Ακόμα δεν μπορείτε να προγραμματίσετε τίποτε μετά από πέντε χρόνια;

Αλλά που καιρός για έγκαιρο διαγωνισμό, αφού  όλες  οι ενέργειές σας ήταν εστιασμένες  στο να προσπαθήσετε να ικανοποιήσετε πάμπολλα προεκλογικά ρουσφέτια, όπως την προεκλογική προσπάθεια πρόσληψης διμηνιτών παρανόμως , ώστε να τους έχετε ομήρους, όπως απεφάνθη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και σας το ανέπεμψε. Αλλά παρόλα αυτά, ακόμα και στην εβδομάδα προ των εκλογών, προσπαθήσατε να τους προσλάβετε με παράνομες διαδικασίες και προσκλήσεις σε συνεδρίαση.  Αλλά και πάλι δεν προσήλθαν  πολλοί Σύμβουλοι του κ. Μεριβάκη, ακόμα και διατελέσαντες (ίσως και ήδη διατελούντες) αντιδήμαρχοι.

 Ειρήσθω εν παρόδω, απαντώντας στα τότε υβριστικά και πικρόχολα άρθρα της παράταξής σας και δικά σας, επισημαίνω ότι όταν αναβλήθηκαν οι συνεδριάσεις τότε, λόγω μη απαρτίας κυρίως λόγω της απουσίας των Συμβούλων της παράταξής σας  εγώ εφημέρευα στο κέντρο υγείας. (Αλήθεια, γιατί δεν προσέρχονταν και δεν προσέρχονται  αρκετοί Σύμβουλοι του κ. Μεριβάκη ακόμα και διατελέσαντες και διατελούντες αντιδήμαρχοι; μήπως γιατί δεν κατέχουν  έμμισθες θέσεις;) Γιατί δεν εισάγατε τότε  ή σε άλλη συνεδρίαση το θέμα της προμήθειας των καυσίμων:

Απλούστατα γιατί ασχολούσασταν με τα προεκλογικά ρουσφέτια..

  • Αναφέρει ο κ.Καραμάνος ότι  “ διεκδικώ και την θέση του Προέδρου στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο “.

Φαίνεται, ότι τόσο πολύ τρέμετε αυτή την πιθανότητα να διεκδικήσω και να εκλεγώ πρόεδρος ο υπογράφων.  Πως αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός,   ότι “γνωρίζετε” και ενδιαφέρεστε τόσο έντονα, για το ποιός ή ποιοί θα διεκδικήσουν την προεδρία του Δ Σ στην επόμενη Δημοτική Περίοδο, ενώ ούτε οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν κάτι, ούτε   στον συνδυασμό μας δεν  έχει τεθεί ή συζητηθεί τέτοιο θέμα από κανέναν!  Σε αντίθεση μέ ότι έπραξαν οι περισσότεροι Σύμβουλοι του κ. Μεριβάκη το 2014 και ιδίως ο κ. Καραμάνος, που ενώ προεκλογικά διακήρυττε διαπρύσια ότι η πολιτική δεν είναι επάγγελμα αλλά λειτούργημα, εν τούτοις,  μετεκλογικά  έκανε την πολιτική επάγγελμα, αφού με κρυφές συμφωνίες,   λαμβάνοντας και τα υπεσχημένα σε άλλους  Δημ Συμβούλους της παράταξής του αξιώματα,  κατέχει συνεχώς έμμισθη θέση σε διάφορα αξιώματα του δήμου, επί πενταετία. Θυμάσαι τι διακήρυττες προεκλογικά κ. Καραμάνε; Τέτοια πιστή συνέπεια λόγων και έργων από τον κ. Καραμάνο… Φυσικά είναι περιττό να αναφέρω  (όλοι τα γνωρίζουν) τι “έσουρνε”  το 2014 στον κ. Μεριβάκη πριν προσχωρήσει στην πράταξή του -τα έχουν αναφέρει πλείστοι όσοι-όταν προσπαθούσε να σχηματίσει  συνδυασμό , αλλά δεν τον ακολουθούσε κανείς… και “ποιώντας την ανάγκην {βλέπε έμμισθα αξιώματα για μια πενταετία} φιλοτιμίαν ” , προσχώρησε στην τελείως αντίθετη  πολιτικά παράταξη του κ. Μεριβάκη,  “ κάνοντας γαργάρα”, όσα κατεμήνυε. Όλα για το σκυλοκάρβελο!  Είναι καλή η καρέκλα έ, ιδίως και  (μόνον τότε) όταν είναι έμμισθη κ Καραμάνε ε; (αλλά έτσι κάνουν  συνεχώς οι θεσιθήρες και οι σπουδαρχίδηδες..)

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη…

Κατ’ αντιδιαστολή, ο υπογράφων, ουδέποτε ζήτησα έμμισθη θέση στο Δήμο, ενώ οφείλω να ομολογήσω ότι μου προτάθηκε αρκετές φορές από τον κ. Μεριβάκη, ακόμα και σε συνεδριάσεις του ΔΣ, τις οποίες δεν δέχθηκα για λόγους αρχής,  αφου διαφωνούσα με τον κ. Δήμαρχο και την ομάδα του για την μετεκλογική εγκατάλειψη κυρίων προεκλογικών  εξαγγελιών του προεκλογικού προγράματος, την αύξηση τελών και τιμολογίων ύδρευσης κλπ.

Στον συνδυασμό μας,  δεν υπάρχουν τέτοιες υποσχέσεις του κ . Σακελλαρίου.

  • Γράφει ο κ. Καραμάνος ότι “ μου έμεινε απωθημένο από το περίφημο δημοψήφισμα ..και η αντισυριζική του υπόσταση επέβαλλε το ΝΑΙ” και άλλα τέτοια φαιδρά

Τι να απαντήσω στον κατ΄εξοχήν “κωλοτούμπα” πολιτικό της περιοχής μας;  Αυτός προσχώρησε στην αντίθετη  πολιτικά παράταξη του κ. Μεριβάκη   “ κάνοντας γαργάρα” όσα κατεμήνυε. Αυτός π.χ. ψήφισε όλα τα αποτυχημένα και σπάταλα θέματα στα οποία είχε μεγάλη συμμετοχή, σπαταλώντας σαν να μην υπάρχει αύριο το δημοτικό χρήμα σε ανούσιες, ανώφελες, κοστοβόρες κλπ εκδηλώσεις ικανοποιώντας τα απωθημένα του, τα καπρίσια του και την ναρκισιστική του ανάγκη και ματαιοδοξία για προβολή, αλλά και άλλων Συμβούλων, που είναι πολύ large, όταν είναι να σπαταλήσουν δημοτικό χρήμα για εκδηλώσεις  αμφίβολης σκοπιμότητας ,  ποζάροντας “σαν παγώνια” στις φωτογραφίες… Θυμάσαι το ιατρείο της Κρήνης κ Καραμάνε αρμόδιε αντιδήμαρχε που πόζαρες σαν παγώνι όταν το εγαινιάζαμε; Δεν έκανες τίποτε για τον εξωραισμό του όπως υποσχέθηκες.

Τέτοια συνέπεια λόγων και έργων ο κ. Καραμάνος. Στις υποσχέσεις πρώτος για το σχετικό ποζάρισμα,  αλλά από έργα μετά, μηδέν.

Αλήθεια η αντιδεξιά σου υπόσταση τι έγινε κ Καραμάνε ; Απλώς την έκλεισες στο συρτάρι περιμένοντας να την βγάλεις ξανά, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.  Γιατί η ψευτο επαναστατική και ψευτοαριστερή υπόστασή  σου, μπορούν να περιμένουν  και περίμεναν όλη την πενταετία , γιατί τώρα μοιράζεται χρήμα από τον Δήμο για τα έμμισθα αξιώματα που λαμβάνεις επί πέντε χρόνια και ¨οι καιροί ου μενετοί” για  ψευτοεπανάσταση και ψευτοαριστερή ιδεολογία. ( άξιος εκπρόσωπος της Gauce caviar- της Αριστεράς του χαβιαριού)

   Είναι εποχές να αγνοήσεις (επί μια πενταετία) το χρήμα των εμμίσθων αξιωμάτων βεβαίως βεβαίως, αλλά και την προβολή;  Φυσικά, εκτός από τους αντίθετούς σου πολιτικά, γελάνε όλοι οι αριστεροί, οι συριζαίοι και   οι πρώην συνοδοιπόροι σου με τις κωλοτούμπες, τις μεταλλάξεις  και τα γυρολόγια σου…τα καμώματά σου και τα γραφόμενά σου…

Υ.Γ. Για όσα διαδραματίσθηκαν στην αρχή  της συνεδρίασης 4/7/2019 θα τα περιγράψω σε επόμενο άρθρο.

Ανδρέας Παπαγεωργίου