Στήριξη από την πολιτεία ζητούν οι πολύτεκνοι του Νομού Τρικάλων

Απέστειλαν ανοικτή επιστολή στον κ. πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα νέα μέτρα κατά των πολυτέκνων

Τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας ζήτα μέσω επιστολής που κοινοποίησε στον Έλληνα πρωθυπουργό ο Σύλλογος Πολυτέκνων Τρικάλων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κώστας Βήττας καθώς και τα μέλη της διοίκησης υπέγραψαν κείμενο το οποίο και απεστάλη στο πρωθυπουργό, εξηγώντας αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι που πορεύονται χωρίς στήριξη και βοήθεια από την πολιτεία. Δεν παραλείπουν να εξηγήσουν τα όσα προσφέρει η πολύτεκνη οικογένεια στη χώρα, που μαστίζεται χρόνια τώρα από την υπογεννητικότητα.

Αναλυτικά η επιστολή που κοινοποιήθηκε στο πρωθυπουργό έχει ως εξής:

«Σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους έχει γιγαντωθεί τόσο πολύ το δημογραφικό πρόβλημα. Το 2017 σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία (έως 27-11-2017) οι θάνατοι έχουν φθάσει τους 113.247 και οι γεννήσεις είναι μόλις 81.850. Έχουμε δηλαδή υπεροχή των θανάτων κατά 31.397. Η Ελλάδα σβήνει από παιδιά, οι σχολικές αίθουσες αδειάζουν και μαζί το μέλλον αυτού του τόπου. Τι μέτρα άραγε λαμβάνει για αυτό η κυβέρνηση;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη και μονολεκτική. Κανένα. Τη στιγμή που σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία το όριο της φτώχιας για μια πολύτεκνη οικογένεια με 4 παιδιά κάτω των 14 ετών είναι 12.180 ευρώ η ίδια οικογένεια φορολογείται για το εισόδημα που έχει από 9.545 ευρώ και πάνω. Φορολογείται δηλαδή για τη φτώχια της. Και αυτά, όταν το αφορολόγητο ενός άγαμου είναι στις 8.636 Ευρώ. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι για την Ελληνική Πολιτεία, τα παιδιά, η μόνη λύση για την διασφάλιση της επιβίωσης της χώρας μας, αποτελούν φορολογητέο τεκμήριο. Κατά τα λοιπά υποτίθεται ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα οι Έλληνες πολίτες φορολογούνται ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες. Στην Ελλάδα του 2017 αντί για μέτρα ενίσχυσης κατά του Δημογραφικού δια της υπουργού σας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου προεξαγγέλλεται νέα μέτρα κατά των πολυτέκνων. Τα πολυτεκνικά επιδόματα ουσιαστικά θα εξανεμισθούν δήθεν ύστερα από απαίτηση των θεσμών. Αντί ο υπουργός Οικονομικών της χώρας μας να δώσει μια μάχη ενάντια στην απαίτηση αυτή, αντί να επικαλεστεί το συμφέρον της χώρας του και το δημογραφικό όπως κάθε άλλος συνάδελφός του θα έκανε για τη χώρα του, δήλωσε περιχαρής ότι συμφώνησε σε χρόνο ρεκόρ με τους θεσμούς! Προφανώς το πως θα ζήσουν τα παιδιά μας δε βάρυνε καθόλου….

Σας ζητούμε κ. Πρωθυπουργέ να αναλογισθείτε την ευθύνη σας απέναντι στη χώρα και το μέλλον της. Έχετε εναλλακτικές λύσεις. Δεν μπορεί να αυξάνετε το κονδύλιο των οικογενειακών επιδομάτων κατά 160 εκ. Ευρώ και την ίδια στιγμή ουσιαστικά να το στερείτε από τα παιδιά των πολυτέκνων. Η εμπαίζετε τον Ελληνικό λαό ή στοχευμένα επιδιώκετε τη γιγάντωση του δημογραφικού και την καταστροφή της χώρας. Σε κάθε περίπτωση παραβιάζετε το Σύνταγμα για το οποίο άλλα είχατε υποσχεθεί.

Στα μέτρα αυτά θα βρείτε απέναντι τις πολύτεκνες οικογένειες και μαζί με τους πολύτεκνους θα πρέπει να συνταχθούν και όλοι οι Έλληνες πολίτες γιατί κινδυνεύει η ίδια η χώρα μας. Ήρθε ο καιρός ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του»