Απελπισία κατά τις επισκέψεις στον πρώην ΟΓΑ Λάρισας

Δεκάδες ασφαλισμένοι και από την περιοχή της Φαρκαδόνας που σπεύδουν καθημερινώς να εξυπηρετηθούν βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ουρές στα γραφεία των ελάχιστων υπαλλήλων

Ουρές που ξεπερνούν σε κάθε γραφείο κάθε όριο, φάκελοι αιτήσεων συνταξιοδότησης κι όχι μόνο σε στοίβες, ελάχιστο προσωπικό που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών, εκνευρισμός τόσο από τους υπαλλήλους, όσο και από τους ασφαλισμένους.

Τα παραπάνω αποτελούν την συνηθισμένη καθημερινότητα στην Περιφερειακή Διεύθυνση του πρώην ΟΓΑ Θεσσαλίας που εδρεύει στην Λάρισα.

Το «KriniTrikalon» βρέθηκε στα γραφεία του ΕΦΚΑ στη Λάρισα καταγράφοντας την επικρατούσα εικόνα. Μια εικόνα που ταλανίζει ένα περίπου χρόνο την Υπηρεσία που δέχεται καθημερινά μεγάλη επισκεψιμότητα πολιτών, με τους ελάχιστους υπαλλήλους να προσπαθούν για τα ακατόρθωτα. Να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες, οι οποίες δυστυχώς δεν τακτοποιούνται άμεσα. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει επάρκεια προσωπικού.

Για να επικοινωνήσει τηλεφωνικά κάποιος ασφαλισμένος με την Υπηρεσία ΕΦΚΑ Αγροτών αλλά και το τμήμα συντάξεων του πρώην ΟΓΑ θα πρέπει να γίνει θαύμα. Ίσως πιο ευκολότερο θα έλεγε κανείς και δεν θα είχε άδικο να προέβλεπε το τυχερό «5+1» του ΤΖΟΚΕΡ παρά να σηκώσει κάποιος υπάλληλος το τηλέφωνο στην εν λόγω Υπηρεσία. Φυσικά οι υπάλληλοι βρίσκονται στα γραφεία τους, δυστυχώς δεν προλαβαίνουν να πάρουν ανάσα από τον όγκο των πολιτών που βρίσκονται καθημερινά στα γραφεία, όχι και να προλάβουν να ανταποκριθούν και στα τηλεφωνικά αιτήματα.

Τα περισσότερα τηλέφωνα σχετίζονται με απορίες σχετικά με την κατάθεση αιτήσεων συνταξιοδότησης, για υποθέσεις αναπηρίας, για καθυστερήσεις στην καταβολή σύνταξης και πολλών άλλων θεμάτων.

Το γεγονός αυτό, της μη δηλαδή τηλεφωνικής εξυπηρέτησης για τους λόγους που προαναφέραμε οδηγεί πολλούς από τους ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ στην περιοχή της Λάρισας για να εξυπηρετηθούν. Εκπλήσσονται ωστόσο όταν παρατηρούν την πολυκοσμία και τις ουρές που σχηματίζονται.

Από την πλευρά τους οι ασφαλισμένοι ζητούν την άμεση στελέχωση των καταστημάτων του ΕΦΚΑ. Δεν εισακούονται, όπως επίσης δεν εισακούονται και οι εκκλήσεις των υπαλλήλων που βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης από τον μεγάλο όγκο εργασίας.