Στην κυκλοφορία το βιβλίο «Εγώ δεν ζω γονατιστός» για τον σπουδαίο Κώστα Βίρβο

Ένα καλαίσθητο βιβλίο 730 σελίδων, με πολλές πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, για την ζωή και την καριέρα του μεγάλου Τρικαλινού στιχουργού και ποιητή Κώστα Βίρβου, κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες από τις εκδόσεις Παπαζήση.

Ο τίτλος του βιβλίου είναι «Κώστας Βίρβος-Εγώ δεν ζω γονατιστός» και το υπογράφει η κόρη του Μαρία Βίρβου, η οποία πραγματικά έγραψε ένα μοναδικό βιογραφικό πόνημα για τον σπουδαίο πατέρα της.

Όπως σημειώνει η ίδια «Μετά από 5 χρόνια συγγραφής και αρκετής προετοιμασίας το βιβλίο για τη ζωή και το έργο του Κώστα Βίρβου εκδόθηκε με τίτλο «ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΡΒΟΣ- Εγώ δεν ζω γονατιστός» κυκλοφόρησε. Το βιβλίο των 730 σελίδων, που περιέχει πλήρη αφήγηση της ζωής του στιχουργού, περισσότερες από 500 φωτογραφίες και στίχους από 240 επιλεγμένα τραγούδια, προλογίζουν οι ΜΥΘΙΚΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ μας, συνεργάτες και επιστήθιοι φίλοι του Κώστα Βίρβου, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ και ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ! Προλογικό σημείωμα γράφει ο εξαιρετικός δημοσιογράφος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ. Μια τελευταία επιθυμία του Κώστα Βίρβου εκπληρώθηκε!»

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός στην Αθήνα, στις 7 το απόγευμα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Χάρις Αλεξίου, Μίμης Πλέσσας, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Κώστας Μπαλαχούτης, Άγγελος Κότιος (Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς) και η συγγραφέας

Αποσπάσματα του έργου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Μπέσυ Μάλφα και Γιάννης Στάνκογλου.

Θα ακολουθήσουν μουσικές εκπλήξεις με προσωπικότητες του τραγουδιού

Την καλλιτεχνική επιμέλεια και τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει ο ραδιοφωνικός παραγωγός και στιχουργός Γιάννης Τζουανόπουλος, ο οποίος διατηρούσε δεσμούς φιλίας και εκτίμησης με τον Βίρβο.