Στην εορταστική περίοδο ελπίζουν οι βενζινοπώλες

Η πτώση της αγοραστικής κίνησης το τελευταίο δίμηνο αγγίζει υψηλά ποσοστά με ότι αυτό συνεπάγεται για τις επιχειρήσεις τους

Οι αυξημένες τιμές πώλησης των καυσίμων στο νομό Τρικάλων, σε επίπεδο Θεσσαλίας αλλά και πανελλαδικά βάζουν χειρόφρενο στα αυτοκίνητα. Η πτώση της κίνησης στα πρατήρια υγρών καυσίμων είναι ορατή, καθώς ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα μόνο για τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις, προκειμένου να μειώσουν τα έξοδα του ήδη επιβαρυμένου οικογενειακού προϋπολογισμού.

Στα Τρίκαλα, στο τέλος της περασμένης εβδομάδας η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτ. διαμορφώθηκε στο 1,750 ευρώ, της αμόλυβδης 100 οκτ. στο 1,904 ευρώ, στο diesel κίνησης στο 1,501 ευρώ, στο υγραέριο κίνησης (Autogas) στο 0,994 ευρώ και στο diesel θέρμανσης κατ’ οίκον στο 1,121 ευρώ. Πρόκειται για τις χαμηλότερες τιμές σε επίπεδο Θεσσαλίας, χωρίς όμως να αποτελεί άκρως θετικό στοιχείο αν κρίνουμε από το ύψος των τιμών.

Από τις αρχές του φθινοπώρου μετά και την ολοκλήρωση των καλοκαιρινών διακοπών η μείωση της κίνησης υπήρξε ορατή στα τοπικά πρατήρια. Οι αυξημένες τιμές των καυσίμων ακόμη και του υγραερίου, το οποίο αποτελούσε ελκυστικό καύσιμο, λόγω της χαμηλής τιμής έλαβε την ανηφόρα, προκαλώντας πονοκέφαλο και επιφυλάξεις ως προς τις μετακινήσεις των πολιτών.

Οι βενζινοπώλες το τελευταίο δίμηνο κάνουν λόγο για πτώση της κίνησης που ξεπερνά το 40% σε σχέση με αντίστοιχες προ κορονοϊού και περιοριστικών μέτρων εποχές.

Εξηγούν πως αν συνεχιστεί το ράλι των αυξημένων τιμών και φυσικά άνω του 1,75 ευρώ το λίτρο για την βενζίνη και περίπου 1 ευρώ για το αέριο, τότε η κατάσταση για τις επιχειρήσεις τους θα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη.

Οι ελπίδες των βενζινοπωλών τόσο στα Τρίκαλα, όσο και στην περιφέρεια του νομού Τρικάλων πλέον εστιάζονται στην γιορτινή περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, όπου αναμένεται μεγάλη επισκεψιμότητα με αφορμή το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο του Μύλου των Ξωτικών. Ίσως αυτή η περίοδος όπως υποστηρίζουν αποτελέσει μια τονωτική ένεση για να ανασάνουν από την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν τους τελευταίους μήνες.