Αυξήθηκε σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα ο χρόνος αναμονής

Το γεγονός της αύξησης των εμβολιασμών ήταν αναμενόμενο με το άνοιγμα της τρίτης δόσης προ του εξαμήνου, δήλωναν γιατροί, καθώς πλέον οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται την έννοια και την σημαντικότητα του εμβολιασμού

Αυξημένη προσέλευση πολιτών που θέλουν να πραγματοποιήσουν την τρίτη δόση του εμβολιασμού ή μια από τις δυο πρώτες παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα εμβολιαστικά κέντρα του νομού Τρικάλων αλλά και όμορων περιοχών.

Κι ενώ στις αρχές του μήνα όσοι επιθυμούσαν να εμβολιαστούν έβρισκαν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία κάποιο διαθέσιμο ραντεβού ακόμη και μέσα στο 24ωρο, από το την περασμένη Παρασκευή το βράδυ όπου άνοιξαν οι εμβολιασμοί της τρίτης δόσης για χρονικό διάστημα μικρότερο του εξαμήνου, τα ραντεβού έγιναν ανάρπαστα.

Φτάνει να σημειωθεί ότι για να εμβολιαστεί κάποιος στο εμβολιαστικό κέντρο του Δήμου Φαρκαδόνας, μέχρι και την περασμένη Πέμπτη έκλεινε ραντεβού από την προηγούμενη για να πραγματοποιήσει τον εμβολιασμό αμέσως την επόμενη. Με το άνοιγμα της πλατφόρμας για την τρίτη δόση, το βράδυ της Παρασκευής, ο χρόνος αναμονής, ήταν 7 ημερών.

Στα Τρίκαλα στα εμβολιαστικά κέντρα της πόλης ο μέσος χρόνος αναμονής για τον εμβολιασμό μέχρι και την Παρασκευή το απόγευμα ήταν τρείς ημέρες περίπου, ενώ από την Παρασκευή το βράδυ ο χρόνος αυξήθηκε.

Στις 2 ημέρες αναμονής μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής και στο εμβολιαστικό κέντρο της Καλαμπάκας, μονάδα η οποία από την περασμένη Δευτέρα έδινε πλέον ραντεβού για τις αρχές του χρόνου.

Το γεγονός της αύξησης των εμβολιασμών ήταν αναμενόμενο με το άνοιγμα της τρίτης δόσης προ του εξαμήνου, δήλωναν γιατροί, καθώς πλέον οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται την έννοια και την σημαντικότητα του εμβολιασμού. Ταυτόχρονα σε αυτό συνέβαλε και η αύξηση των κρουσμάτων σε επίπεδο νομού, αλλά και οι γιορτές που πλησιάζουν και σαφώς η κατάσταση με την πολυκοσμία ίσως δυσκολέψει περισσότερο.

Κάποιος που χρειαστεί σήμερα να πραγματοποιήσει μια από τις 3 δόσεις του εμβολίου στα εμβολιαστικά κέντρα του νομού ή όμορων περιοχών θα πρέπει να περιμένει έως τις:

20 Δεκεμβρίου για την Φαρκαδόνα, την Πύλη, τον Παλαμά και το Μουζάκι.

21 Δεκεμβρίου για τα εμβολιαστικά κέντρα της Καρδίτσας.

23 Δεκεμβρίου για το εμβολιαστικό κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.

24 Δεκεμβρίου για το εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Τρικάλων.

30 Δεκεμβρίου για τα εμβολιαστικά κέντρα της Λάρισας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εμβολιαστικό κέντρο της Καλαμπάκας δεν έχει διαθέσιμα ραντεβού μέχρι το τέλος του χρόνου καθώς το κλείσιμο των ραντεβού έχει γίνει μέχρι και 10 Ιανουαρίου του 2022.