Στη συνήθης τακτική των απουσιών προχωρούν οι μαθητές της γ’ λυκείου

Αδειάζουν καθημερινά από μαθητές οι σχολικές αίθουσες της γ΄ τάξης λυκείου με τους μαθητές να μένουν στο σπίτι για επαναλήψεις και μελέτη

Στην συνήθης τακτική των απουσιών από το σχολείο, όσο πλησιάζουμε στις πανελλήνιες εξετάσεις, προχωρούν για μια ακόμη χρονιά οι μαθητές της γ΄ τάξης γενικών και επαγγελματικών λυκείων της περιοχής μας.

Το τελευταίο δεκαήμερο στα σχολικά τμήματα της γ΄ τάξης λυκείων προσέρχεται ελάχιστος αριθμός μαθητών για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, με τους περισσότερους να προτιμούν να μείνουν σπίτι, για διάβασμα και τελευταίες επαναλήψεις, κάνοντας χρήση τις αδιάθετες απουσίες τους. 

Με τη συμπλήρωση της δεύτερης εβδομάδας διά ζώσης μαθημάτων μετά τις διακοπές του Πάσχα, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών επέστρεψαν στην… παράδοση της χρήσης των απουσιών που δικαιούνται προκειμένου να αφιερωθούν στη μελέτη. Όμως ένας ακόμη λόγος φαίνεται να κρατά τους υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών μακριά από το σχολείο. Είναι ο φόβος του κορονοϊού και η πιθανότητα να χάσουν τις εξετάσεις του Ιουνίου.

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δεν υπάρχει ακριβής καταγραφή του ποσοστού των απουσιών μαθητών από τις αίθουσες της γ’ λυκείου. Υπάρχουν τμήματα από τα οποία απουσιάζει το 80% των μαθητών και άλλα που λειτουργούν με το 50% των μαθητών τους.

Οι υποψήφιοι δεν απουσιάζουν φέτος μόνο για να μελετήσουν. Η ανησυχία είναι διάχυτη και έως και χθες απαντήσεις δεν υπήρχαν για τη διαχείριση πιθανού κρούσματος κορονοϊού σε υποψήφιο είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων. «Τι θα γίνει αν επιβεβαιωθεί κρούσμα σε υποψήφιο; Θα αποκλειστούν και άλλοι μαθητές; Θα μπορέσουν να δώσουν πανελλαδικές; Ή θα αναγκαστούν να δώσουν τον Σεπτέμβριο;», μερικά από τα αναπάντητα ερωτήματα που δημιουργούν άγχος και ανασφάλεια σε υποψηφίους, οι οποίοι προτιμούν την ασφάλεια του σπιτιού και την αποφυγή επαφών.

Η μεγάλη μάχη που ξεκινά τη Δευτέρα 14 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και την Τρίτη 15 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, αφορά σε συνολικά 1.243 υποψήφιοι των Τρικάλων, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.