Στη Φαρκαδόνα σήμερα το πρωί o Ομάρ-Κασμάν Ματσόλα Φορτοαρπάχτογλου

Ο Σεΐχης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επισκέπτεται την περιοχή μετά τις βάσιμες πληροφορίες για κοιτάσματα πετρελαίου στα ρήγματα που δημιουργήθηκαν στα αγροκτήματα της Πηνειάδας και του Ζάρκου

Ταξίδι αστραπή στην περιοχή της Φαρκαδόνας πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη ο Σεΐχης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με σκοπό να επισκεφτεί το Δήμο Φαρκαδόνας αλλά να περιηγηθεί σε Ζάρκο και Πηνειάδα. Από χθες το μεσημέρι όπου έφτασε με τηλεγράφημα η είδηση της επισκέψεως του Σεΐχη, κ. Ομάρ-Κασμάν Ματσόλα Φορτοαρπάχτογλου, επικράτησε πυρετός προετοιμασιών μιας και η έλευση, κρίνεται υψίστης σημασίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο κ. Ομάρ-Κασμάν Ματσόλα Φορτοαρπάχτογλου, ενημερώθηκε τυχαία για την σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή μας και τα ρήγματα σε αγροτικές περιοχές της Πηνειάδας και του Ζάρκου. Μάλιστα, οι ειδικοί σύμβουλοι του Σεΐχη, άκρως καταρτισμένοι σε όλα τα επίπεδα και σε θέματα ορυκτού πλούτου, ενημερώθηκαν από δημοσιεύματα και φωτογραφικό υλικό της «ΚΡΗΝΗ LIVE» γύρω από τα ρήγματα και την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα, πιστεύοντας ακράδαντα ότι η μαύρη άμμος που εξήλθε από αυτά μαρτυρά την παρουσία, μάλιστα σε ιδιαίτερα εστιακό βάθος την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου.

Βεβαίως οι μαρτυρίες που καταφτάνουν από τους προέδρους της Πηνειάδας και του Ζάρκου κ.κ. Άννα Ευαγγέλου-Γιαννακού και Γιάννη Βούλγαρη περί έντονης οσμής πετρελαίου, για το οποίο είναι γνώστες ο κ. Ομάρ-Κασμάν Ματσόλα Φορτογκαρπάχτογλου, σαφώς κάνουν την Αραβική αντιπροσωπεία να εκτιμούν ότι πλέον η περιοχή μας κατακλύζεται από τον Μαύρο Χρυσό.

Η αντιπροσωπεία των μεγιστάνων Αράβων που κατέχουν μεγάλη εταιρία πετρελαιοειδών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα αφιχθεί στην περιοχή αργά το πρωί. Πρώτος σταθμός της περιοδείας το δημαρχείο Φαρκαδόνας, όπου στον εξωτερικό χώρο θα τους υποδεχτεί ο δήμαρχος κ. Σπύρος Αγναντής. Μάλιστα ο ίδιος χθες το βράδυ, μαζί με τον κ. Γιάννη Γεωργολόπουλο, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, έσπευσαν να ράψουν λευκά κουστούμια, χρώμα το οποίο προτιμάται από τους Σαουδάραβες. Ο δήμαρχος ζήτησε την συνδρομή του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας για την υποδοχή του Σεΐχη. Το αίτημα του δημάρχου έγινε άμεσα αποδεκτό από την πρόεδρο κα Δεβώρα Οικονομούλα, η οποία δημιούργησε μια ομάδα γυναικών που θα στέκεται αριστερά και δεξιά του κόκκινου χαλιού που έχει στηθεί ακριβώς έξω από το Ζαχαροπλαστείο Οικονόμου, ραίνοντας καθ’ όλη τη διαδρομή τη λιμουζίνα του κ. Ομάρ-Κασμάν Ματσόλα Φορτογκαρπάχτογλου. Οικειοθελώς αποφάσισε να μετέχει ο Μουσικός Σύλλογος Αμφίων. Η πρόεδρος Βάσω Μπασιάκου και μέλη του Συλλόγου, υπό την καθοδήγηση της αντιδημάρχου Παιδείας κα Ειρήνης Κακαϊτσα, θα βρίσκονται μπροστά στο δημαρχείο για να τραγουδήσουν «Το χαρέμι του χαμάμ». Για το σκοπό μέλη του «Αμφίων» χθες το βράδυ ξαγρύπνησαν για να προβάρουν το τραγούδι, από το αρχοντικό του Θανάση Παλιούρα όπου στεγάζεται ο Σύλλογος Γυναικών η Δεβώρα Οικονομούλα, έβαλε τις νεότερες να προβάρουν το τσιφτετέλι για να ικανοποιήσουν τον Σεΐχη.

Δήμαρχος και Γιάννης Γεωργολόπουλος αναμένεται να ξεναγήσουν τον Ματσόλα Φορτοαρπάχτογλου στο δημαρχείο και να τον ενημερώσουν για τα πλεονεκτήματα της περιοχής. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες στόχος είναι να πείσουν το Σεΐχη να ξεκινήσουν άμεσα την ανόρυξη, καθώς οι πληροφορίες τους θέλουν τον μεγιστάνα να σκέφτεται να προσφέρει από τα κέρδη του ένα μεγάλο ποσοστό στο Δήμο Φαρκαδόνας αλλά και στους αιρετούς, δημοτικούς συμβούλους και κοινοτικούς συμβούλους. Η είδηση πλέον έκανε το γύρο της Φαρκαδόνας κι έτσι δημοτικοί σύμβουλοι και κοινοτικοί σύμβουλοι να σπεύδουν να υποδεχτούν κι εκείνοι με την σειρά τους στα δυο χωριά την Αραβική αντιπροσωπεία. Ειδικό ενδιαφέρον δείχνουν οι τοπικοί σύμβουλοι της πλειονότητας των κοινοτήτων καθώς αν ευσταθούν αυτές οι πληροφορίες δεν θα χρειαστεί να ξαναθέσουν υποψηφιότητα και το σημαντικότερο να επιστρέψουν στις δουλειές τους και στις οργανικές θέσεις που κατέχουν στο δημόσιο. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Αργά το μεσημέρι και μόλις ολοκληρωθεί η συνάντηση στο δημαρχείο ο Σεΐχης θα επισκεφτεί αγροτικές εκτάσεις στο Ζάρκο και στην Πηνειάδα. Από χθες νωρίς το βράδυ ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την υποδοχή. Μάλιστα οι πρόεδροι της Πηνειάδας και του Ζάρκου ένωσαν τις δυνάμεις τους και αποφάσισαν να προμηθευτούν με ατομικά τους έξοδα, πετρέλαιο σε μπιτόνια, από τοπικά πρατήρια υγρών καυσίμων, αναθέτοντας σε κατοίκους των χωριών να τα ρίξουν κατά μήκος των ρηγμάτων. Στόχος τους όλη η περιοχή να μοσχοβολά πετρέλαιο ώστε να ευχαριστήσουν το Σεΐχη και να το πείσουν ότι, ναι στην περιοχή μας υπάρχει Μαύρος Χρυσός.

Άννα Ευαγγέλου Γιαννακού και Γιάννης Βούλγαρης είναι αποφασισμένοι να προτείνουν και να δωρίσουν έκταση στο Σεΐχη είτε στη «Πετρρομάγουλα» στα ανοίκιαστα, είτε στα «Γιαννακέϊκα», για να κτίσει ένα μικρό παλατάκι έχοντας πιάτο τη Σαλαμπριά και τα ρήγματα, εποπτεύοντας τις εργασίες ανόρυξης.

Στο Ζάρκο πέραν των φορέων και των κατοίκων αναμένεται να υποδεχτούν το Σεΐχη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζάρκου «Φαϋττός» και ο αδελφός Σύλλογος Γυναικών Οιχαλίας. Οι δυο Σύλλογοι δεν προσκλήθηκαν με αποτέλεσμα οι πρόεδροι Χρήστος Αραχωβίτης και Σπυριδούλα Καψάλη να σηκώνουν μπαϊράκι και να αποφασίζουν να παραστούν στην υποδοχή μόνοι τους. Ο Χρήστος Αραχωβίτης και μέλη του Συλλόγου αναμένεται να παραστούν με παραδοσιακές στολές φουστανέλες και φουστάνια, ενώ τα κορίτσια του Συλλόγου Γυναικών Οιχαλίας με ενδυμασία Αραβική, στα μαύρα. Αν και υπήρχαν αντιδράσεις γιατί μόνο στο Ζάρκο κι όχι στην Πηνειάδα, την τελευταία στιγμή αποφασίστηκε η συμμετοχή στο δεύτερο χωριό του νεοσύστατου Συλλόγου Κλοκοτού. Τέλος αν και η πρόεδρος του Γριζάνου Ευανθία Κακαδιάρη, χτυπούσε το βράδυ τα πόδια «αποκαταϊ», ζητώντας επίσκεψη και στην κοινότητά της , επισημαίνοντας ότι και στο χωριό της μυρίζει πετρέλαιο, δεν εισακούστηκε. Η ίδια τόνισε ότι προμηθεύτηκε ένα τόνο πετρέλαιο από το πρατήριο της Μαρίας Αργύρη το οποίο έριξε εντός και εκτός χωριού, για να υποδεχτεί τον Σεΐχη, αλλά δυστυχώς πήγαν χαμένα τα χρήματα. Η ίδια έκανε λόγο για διακρίσεις, τονίζοντας ότι σήμερα θα επιδιώξει συνάντηση μόνη της, ενώ αν αυτό δεν σταθεί ικανό θα φτάσει σε σημείο να περιλουστεί με πετρέλαιο προκειμένου να πείσει τον Σεΐχη ότι το Γριζάνο έχει πετρελαϊκό μητρώο και μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη και τις δεξαμενές.

Πλέον αναμένουμε τις σημερινές εξελίξεις, αν και θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Ομάρ-Κασμάν Ματσόλα Φορτοαρπάχτογλου, θα ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες  ανόρυξης….

Καλό μήνα να έχουμε κι ας μην ξεχνούμε τις παραδόσεις μας!!!

Η ΚΡΗΝΗ LIVE για 12η συνεχή χρονιά είναι εδώ για να σας τις θυμίζει…