Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για αγρότες και κτηνοτρόφους

Μέχρι και τις 30 Γενάρη και οι Φαρκαδόνιοι αγροτοκτηνοτρόφοι οφείλουν να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές του β’ εξαμήνου του 2016

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ασφαλισμένους στον πρώην ΟΓΑ. Και οι Φαρκαδόνιοι αγροτοκτηνοτρόφοι οφείλουν να καταβάλλουν και να εξοφλήσουν μέχρι και το τέλος του μήνα που διανύουμε τις ασφαλιστικές εισφορές του β’ εξαμήνου του 2016 από τους αγρότες.

Πρόκειται για εισφορές που έχουν υπολογισθεί βάσει των παλιών ασφαλιστικών κλάσεων του ΟΓΑ οι οποίες έχουν πλέον καταργηθεί και η πληρωμή τους είχε μετατεθεί για την χρονιά που έφυγε πριν λίγα εικοσιτετράωρα.

Η προηγούμενη προθεσμία, υπενθυμίζεται, έληξε στις 30 Νοεμβρίου 2017 ωστόσο με απόφαση της διοίκησης του ΕΦΚΑ δόθηκε χρονικό περιθώριο δύο ακόμα μηνών. Το ίδιο χρονοδιάγραμμα ισχύει και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους του πρώην Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ).

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ είχε δώσει διαδοχικές παρατάσεις η προηγούμενη εκ των οποίων έληγε στις 30 Νοεμβρίου 2017.

Η πληρωμή των «παλαιών» αυτών εισφορών είναι απαραίτητη προκειμένου οι ασφαλισμένοι να εξασφαλίσουν ασφαλιστική ενημερότητα. Σε περίπτωση πάντως που οι αγροτοκτηνοτρόφοι δεν σπεύσουν μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου, καταλυτική ημερομηνία καταβολής των ποσών, χάνουν αυτομάτως την ασφαλιστική τους ενημερότητα και μένουν ανασφάλιστοι.