Στα όρια του και σήμερα ο Πηνειός ποταμός

Χαρακτηριστικές οι φωτογραφικές εικόνες που μετέφερε η πρόεδρος της Πηνειάδας κα Ιωάννα Ευαγγέλλου – Γιαννακού και οι οποίες αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος  

Αν και οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί το τελευταίο δωδεκάωρο στο Δήμο Φαρκαδόνας αλλά και στο σύνολο του νομού Τρικάλων, η κατάσταση με την κάθοδο των νερών στην κοίτη του Πηνειού ποταμού συνεχίζει να ανησυχεί.

Από το βράδυ της Τετάρτης ο Πηνειός ποταμός άρχισε να υπερχειλίζει σε πολλά σημεία της Φαρκαδόνας, εξαιτίας των μεγάλων όγκων νερού που συνέρρευσαν στην κοίτη του από το σύνολο του νομού Τρικάλων, όσο και από γειτονικές περιοχές της Καρδίτσας. Αποτέλεσμα η κοίτη του ποταμού να μην καταφέρει να συγκρατήσει τα ορμητικά νερά και ο Πηνειός ποταμός να υπερχειλίσει. Όπως αναφέραμε και το βράδυ της Τετάρτης μέσω ρεπορτάζ της «ΚΡΗΝΗ LIVE» τα πλημμυρικά φαινόμενα που άρχισαν να σημειώνονται στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας στην οδού που συνδέει τον Κλοκοτό και τη Μαραθέα Καρδίτσας, από το ύψος της γέφυρας.

Ωστόσο και με το πρώτο φως της ημέρας η κατάσταση παρέμεινε ανησυχητική μιας και τα νερά στην κοίτη του ποταμού συνέχιζαν να είναι ορμητικά. Οι φωτογραφικές εικόνες που μας μετέφερε η πρόεδρος της Πηνειάδας κα Ιωάννα Ευαγγέλλου – Γιαννακού, είναι χαρακτηριστικές αποτυπώνοντας το μέγεθος του προβλήματος. Ο Πηνειός ποταμός σε πολλά σημεία της Πηνειάδας υπερχείλισε από το βράδυ της Τετάρτης, ενώ από μεσημέρι της Πέμπτης βρισκόταν εκ νέου στα όρια της υπερχείλισης.

Η υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού δεν δημιούργησε εκτεταμένα προβλήματα παρά μόνο σε καλλιεργούμενες εκτάσεις με σιτηρά. Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο οι καλλιέργειες είναι ελάχιστες σε όλο το φάσμα του Δήμου Φαρκαδόνας μιας και οι καλλιέργειες εστιάζονται κυρίως σε βαμβάκι και καλαμπόκι τα οποία καλλιεργούνται τους πρώτους μήνες της άνοιξης.

Βέβαια στις εκτάσεις που σήμερα καλλιεργούνται σιτηρά τα προβλήματα είναι σημαντικά μιας και τα νερά και οι λάσπη που συγκεντρώθηκε κατέστρεψαν σε μεγάλο βαθμό την καλλιέργεια.

Αγρότες αλλά και τοπική κοινότητα, τόσο της Πηνειάδας, όσο και των γειτονικών χωριών παρακολουθούν τα φαινόμενα, εστιάζοντας την προσοχή τους σε αναχώματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί εδώ και αρκετά χρόνια για την συγκράτηση των νερών.