Στα νερά συνεχίζει να είναι βυθισμένος ο κάμπος της Φαρκαδόνας

Αν και τα πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάζουν σταδιακή εκτόνωση οι αγρότες μετά τις σημερινές βροχές φοβούνται για νέες πλημμύρες

Στα νερά του Πηνειού ποταμού συνεχίζουν να βρίσκονται για δεύτερη συνεχή ημέρα αγροκτήματα στα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας εξαιτίας της υπερχείλισης.

Όπως καταγράφει η ΚΡΗΝΗ LIVE αν και τα πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάζουν σταδιακή εκτόνωση τα νερά συνεχίζουν να παραμένουν στα χωράφια, προκαλώντας την απόγνωση των αγροτών που πέραν των σεισμικών φαινομένων έρχονται αντιμέτωποι με ενα ακόμη οξύτατο πρόβλημα.

Ειδικά στις περιπτώσεις εκείνων που είχαν σπεύσει να σπείρουν τα χωράφια τους με καλαμπόκι αλλά και για εκείνους που καλλιεργούσαν τριφύλλι και σιτηρά η κατάσταση χαρακτηρίζεται πιο δύσκολη. Ωστόσο και για το υπόλοιπο μέρος των αγροτών η κατάσταση είναι άσχημη καθώς είχαν σπεύσει να προετοιμάσουν τα χωράφια τους, κάτι που πέραν του κόπου είχε και συνέπεια τα χαμένα έξοδα.

Οι αγρότες αγωνιούν για νέες πλημμύρες σήμερα και αύριο καθώς τόσο στην περιοχή, όσο σε Τρίκαλα και Καρδίτσα συνεχίζει να βρέχει με συνέπεια αργά ή γρήγορα να κατηγορήσουν στην Φαρκαδόνα νέες υδάτινοι όγκοι που θα ξεχειλίσουν εκ νέου το ποτάμι, που λειτουργεί για την περιοχή ως ζώνη ανάσχεσης.