Από το σεισμό στις πλημμύρες η πολύπαθη Φαρκαδόνα

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε η υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού σε αγροτικές περιοχές της Φαρκαδόνας

Πανδημία, πλημμύρες, σεισμός…και ξανά πλημμύρες στην πολύπαθη περιοχή της Φαρκαδόνας.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας άρχισε η σταδιακή υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού σε αγροτικές περιοχές στο Κλοκοτό, το Κεραμίδι, το Ζάρκο και την Πηνειάδα.

Όπως καταγράφει η ΚΡΗΝΗ LIVE λίγο μετά τις 11 το πρωί ο κάμπος της Φαρκαδόνας μετατράπηκε για πολλοστή φορά σε μια απέραντη λίμνη. Η πλημμύρα έρχεται να προστεθεί στην πρώτη που είχε συμβεί στις αρχές του χρόνου αλλά και σε εκείνη του περασμένου Σεπτεμβρίου με τις τεράστιες ζημιές στην φυτική παραγωγή.

Μέχρι στιγμής στην λεκάνη της Φαρκαδόνας μεταφέρονται τεράστιοι όγκοι νερού από τα ορεινά των Τρικάλων αλλά και το γειτονικό νομό της Καρδίτσας με αποτέλεσμα το ποτάμι να ρέει εκτός κοίτης. Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες Αρχές, Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και Δήμος Φαρκαδόνας για την αντιμετώπιση των οποίων προβλημάτων.

Ήδη από το πρωί διεκόπη η κυκλοφορία στην συνδετήρια γέφυρα Κλοκοτού-Μαραθεάς Καρδίτσας ενώ τέθηκε σε λειτουργία το αντλιοστάσιο του Κεραμιδίου για την διαχείριση των υδάτων σε αρδευτικά κανάλια και Ενιππέα ποταμό.