Στα ίδια με τα περσινά επίπεδα το γιορτινό τραπέζι

Ανακοινώθηκαν και επίσημα σήμερα οι τιμές της αγοράς από το αρμόδιο Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων

Για το Πασχαλινό τραπέζι ξεκίνησαν ήδη να προετοιμάζονται πολλοί από τους Τρικαλινούς ταυτόχρονα και τους Φαρκαδόνιους καταναλωτές.

Αν και τα προηγούμενα χρόνια, παρατηρούνταν σπατάλες, οι δύσκολες οικονομικά εποχές που βιώνουν οι περισσότεροι, οδηγούν στην εγκράτεια.

Στα πλαίσια των εντατικών έλεγχων που διενεργούνται στην τοπική αγορά κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και ενόψει του ερχομού της εορτής του Πάσχα, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού Κωνσταντίνου καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Μιχαλάκη Χρήστου, το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων αναφέρει ότι το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού θα κυμανθεί στα ίδια ή και σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό. Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης Χρήστος προτρέπει τους Τρικαλινούς καταναλωτές να επωφεληθούν των καλών τιμών και των άριστων προϊόντων που διαθέτει η τοπική αγορά και να ενισχύσουν την τοπική οικονομία και τους τοπικούς επαγγελματίες και παραγωγούς.

Χθες από το Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ανακοινώθηκαν οι τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης και σε σειρά άλλων καταναλωτικών αγαθών. Οι εν λόγω τιμές ισχύουν για τις ημέρες του Πάσχα σε σουπερ μάρκετ, ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, λαϊκές αγορές κ.τ.λ.

Σύμφωνα με το Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων η τιμή στο εγχώριο αρνί και εισαγωγής κυμαίνεται από 5,30 ευρώ το κιλό έως και 8,5 ευρώ το κιλό, στο κατσίκι από 5,89 ευρώ το κιλό μέχρι και 9,00 ευρώ το κιλό, οι συκωταριές από 5,39 ευρώ το κιλό έως και 7,50 ευρώ το κιλό και τα έντερα από 3 ευρώ το κιλό μέχρι και 5,5 ευρώ το κιλό.

Όσον αφορά τα είδη ζαχαροπλαστικής η τιμή στα τσουρέκια αρτοποιείου από 7 έως 10 ευρώ το κιλό και στα κουλούρια από 6,50 έως 9,40 ευρώ το κιλό.

Οι τιμές στα λαχανικά διαμορφώνονται στις τομάτες από 1,72 ευρώ το κιλό έως και 2,19 ευρώ το κιλό, αγγουράκια το τεμάχιο από 0,40 ευρώ έως και 0,55 ευρώ και στα μαρούλια από 1 ευρώ έως 1,79 ευρώ το κιλό.

Όπως τονίζουν παράγοντες της αγοράς οι περισσότεροι καταναλωτές τις τελευταίες ημέρες διερευνούν τις τιμές προκειμένου έως και το μεγάλο Σάββατο να προχωρήσουν στις αναγκαίες αγορές.