Στα γραφικά σοκάκια του Βαρουσίου περιηγήθηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου Οιχαλίας

Στα σοκάκια της παραδοσιακή συνοικίας του Βαρουσίου στα Τρίκαλα, περιηγήθηκαν οι μαθητές, μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας του Γυμνασίου Οιχαλίας. Οι μαθητές της Β΄ τάξης είχαν την ευκαιρία γνα απολαύσουν την βόλτα τους στο παραδοσιακό οικισμό και να ενημερωθούν για την ιστορία της παλιάς πόλης των Τρικάλων. Ένα σημείο αναφοράς για την πόλη και το νομό, που κρύβει μεγάλη ιστορία.

Σύμφωνα με την «Krini Live» η περιβαλλοντική ομάδα της Β΄ Γυμνασίου επισκέφτηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περτουλίου – Τρικκαίων και παρακολούθησε το πρόγραμμα «Βαρούσι, η παραδοσιακή συνοικία κάτω από το κάστρο».

Μετά από το καλοσώρισμα και την ωραία προβολή και εισήγηση της υπευθύνου, είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στην παλιά πόλη και να φανταστούν τα λιθόστρωτα σοκάκια μιας άλλης εποχής σ’ αυτή τη χριστιανική συνοικία. Χαρακτηριστικό του Βαρουσίου είναι όχι μόνο η αρχιτεκτονική του αλλά και οι πολλές εκκλησίες του.  Γι’ αυτή τη βιωματική προσέγγιση φρόντισαν με επιτυχία ο κ. Θωμάς και η κ. Τερέζα. Σταθήκαν σε ένα από τα βαρουσιώτικα σπίτια και αφού χτυπήσαν το ρόπτρο, η πόρτα άνοιξε διάπλατα και με τα μάτια της φαντασίας τους είδαν την εσωτερική του αυλή, το χαγιάτι και τους ευρύχωρους χώρους του. 

 Αποχαιρέτησαν τους ξεναγούς τους στη Δωροθέα Σχολή και έλαβαν τον δρόμο για μια όμορφη βόλτα στο χριστουγεννιάτικα στολισμένο κέντρο της πόλης. 

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Γαρίτου Μαρία, Ζάντζος Γιάννης, Μέμτσας Σπύρος, Τάσιου Ευαγγελία.