Στα χέρια των φοιτητών της περιοχής μας τα συγγράμματα και τα βιβλία

Τα πανεπιστήμια που φοιτούν ξεκίνησαν να αποστέλλουν σε νέους και παλιούς φοιτητές τα βιβλία εξαμήνου για την προετοιμασία της εξεταστικής

Αυξημένη επισκεψιμότα από νεολαίους παρατηρείται από τις αρχές της εβδομάδας στο Ταχυδρομείο της Φαρκαδόνας. Νέοι και παλιοί φοιτητές της περιοχής μας, σπεύδουν να λάβουν τα συγγράμματα και τα βιβλία του εξαμήνου που τους ταχυδρομούν τα πανεπιστήμια στα οποία φοιτούν. Ανάλογη εικόνα παρατηρείται και με τους ταχυδρόμους που επισκέπτονται τα χωριά και μεταφέρουν την αλληλογραφία, μεταφέροντας τα πακέτα των βιβλίων.

Το συγκεκριμένο γεγονός έρχεται να συμβεί για πρώτη χρονιά φέτος καθώς τα πανεπιστήμια λόγω της πανδημίας παραμένουν κλειστά. Παλιότερα οι φοιτητές λάμβαναν τα βιβλία κατευθείαν από τα πανεπιστήμια με φυσική παρουσία. Ωστόσο η πανδημία άλλαξε την επικρατούσα κατάσταση. Κατ’ αυτό τον τρόπο και λόγω πανδημίας τα πανεπιστήμια καλούνται να αποστείλουν στους φοιτητές τα βιβλία και τα συγγράμματα, προκειμένου οι φοιτητές να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις εξαμήνου που θα διεξαχθούν από τα μέσα περίπου του επόμενου μήνα έως και το Φεβρουάριο.

Πέραν του Ταχυδρομείου, πολλά από τα συγγράμματα αποστέλλονται και με εταιρείες ταχυμεταφορών. Σε αυτή την περίπτωση οι φοιτητές θα πρέπει να μετακινηθούν στα Τρίκαλα, καθώς ο φόρτος εργασίας των εταιριών είναι ιδιαίτερα αυξημένος, γεγονός που θα προκαλούσε μεγάλη καθυστέρηση για παραλαβή κατ’ οικον.