Σκεπτικισμός σε Δήμο Φαρκαδόνας και κατοίκους για τα εγκαταλειμμένα κτήρια στα σεισμόπληκτα χωριά

Ο προβληματισμός τόσο του Δήμου Φαρκαδόνας που δέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις τις οχλήσεις πολιτών, όσο και των κατοίκων είναι έντονος, από την στιγμή που δεν υπάρχει κάποια επίσημη εντολή ή απόφαση από τα αρμόδια υπουργεία

Μέχρι στιγμής οι σεισμοπαθείς των κοινοτήτων της Φαρκαδόνας και οι ιδιοκτήτες που τα σπίτια τους κρίθηκαν ακατάλληλα δεν έχουν λάβει σαφείς οδηγίες από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και τα υπουργεία για την έναρξη της διαδικασίας κατεδαφίσεων. Κανείς δεν γνωρίζει τις διαδικασίες μιας και δεν δόθηκαν οι αναγκαίες κατευθύνσεις στους Δήμους της Θεσσαλίας, ταυτόχρονα και της Φαρκαδόνας, από το αρμόδιο υπουργείο. Η αγωνία αυτών των κατοίκων είναι έντονη καθώς περιμένουν να τρέξουν οι διαδικασίες, μπαίνοντας ουσιαστικά στο δρόμο για την ανέγερση των νέων οικιών.

Ωστόσο αρκετό διάστημα τώρα προβληματισμός υπάρχει, τόσο στους κατοίκους των χωριών, όσο και στο Δήμο Φαρκαδόνας, σχετικά με τα παλαιά, ερημωμένα κτήρια στα χωριά, τα οποία δεν κατοικούνταν και οι ιδιοκτήτες – κληρονόμοι διαμένουν σε άλλα σημεία της χώρας ή και του εξωτερικού.

Τα συγκεκριμένα κτήρια αντιμετώπιζαν από το παρελθόν προβλήματα στατικότητας και λόγω των δυο μεγάλων σεισμών και μετασεισμών που ακόμη βρίσκονται σε εξέλιξη αντιμετωπίζουν σοβαρότερα προβλήματα με τις καταπτώσεις σε μικρό ή μεγάλο βαθμό να είναι συχνές.

Ο φόβος για την πρόκληση ατυχήματος σε κάποιες περιπτώσεις είναι έντονος καθώς αρκετά από τα κτήρια συνορεύουν ή βρίσκονται μπροστά σε δρόμους, ακόμη και κεντρικούς, ή γειτνιάζουν με άλλες οικίες που κατοικούνται και στις οποίες κυριαρχεί η παρουσία παιδιών.

Σε αυτές τις περιπτώσεις σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» ο προβληματισμός τόσο του Δήμου Φαρκαδόνας που δέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις τις οχλήσεις πολιτών, όσο και των κατοίκων είναι έντονος, από την στιγμή που δεν υπάρχει κάποια επίσημη εντολή ή απόφαση από τα αρμόδια υπουργεία.

«Σαφώς και ήμαστε προβληματισμένοι με τα παλιά κτήρια των οποίων ιδιοκτήτες και κληρονόμοι βρίσκονται μακριά από τα χωριά του Δήμου μας. Μέχρι και σήμερα δεν έχουμε λάβει κάποια πληροφόρηση τι θα γίνει με αυτές τις περιπτώσεις και ποιος θα αναλάβει την κατεδάφιση αυτών των κτηρίων, ειδικά εκείνων που γειτνιάζουν με δρόμους και σπίτια. Σαφώς κανείς δεν μπορεί αν λάβει κάποια απόφαση και να προχωρήσει στην κατεδάφιση. Και σε αυτό το ζήτημα περιμένουμε για να λάβουμε τις εντολές των αρμοδίων», σημείωσε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Σπύρος Αγναντής.


1 σχόλιο

  1. Φανη μπακλαβα
    10/07/2021 στις 17:26

    Πώς μπορείτε να μας βοηθήσετε….έχουμε βάλει μιχανικο να κάνει αίτηση για τη δευτεροβάθμια επιτροπή .θα περάσουν ;είμαστε Αθήνα πρόκειται για το πατρικό μας..τι θα γίνει. Είναι στο γρζανο….

    Μπορείτε να μας βοηθήσετε;.