Κυκλοφορεί από τις 15 Ιουνίου το δεύτερο κατά σειρά αστυνομικό μυθιστόρημα της Τρικαλινής συγγραφέως, Μαργαρίτας Χαντζιάρα

«Σήψη. Πίσω από το Χαμόγελο», τιτλοφορείται το δεύτερο κατά σειρά αστυνομικό μυθιστόρημα που υπογράφει η Τρικαλινή συγγραφέας Μαργαρίτα Χαντζιάρα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις 15 Ιουνίου από τις εκδόσεις Κύφαντα και αποτελεί τη δεύτερη περιπέτεια μυστηρίου με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη πλέον Αρχιεπιθεωρήτρια Έμιλυ Χατζηπέτρου.

Προσεγγίζει κοινωνικά θέματα με ευαισθησία και προβληματισμό χωρίς παράλληλα να μειώνεται η κινηματογραφική πλοκή, η ατμόφαιρα μυστηρίου και η αγωνία του βιβλίου.

Το βάθος των χαρακτήρων αποπνέει ρεαλισμό και κάνει τον αναγνώστη να δένεται μαζί τους.

Είναι χωρισμένο σε μικρά κεφάλαια που σε κάνουν πάντα να λες «θα διαβάσω ένα ακόμα» κι έπειτα «κι άλλο ένα» χωρίς να μπορείς να σταματήσεις εύκολα.

Σχετικά με την πλοκή του βιβλίου ο Μάθιου Γουάιτ, ο πιο αστείος άνθρωπος του Ηνωμένου Βασιλείου, βρίσκεται άγρια δολοφονημένος στο εξοχικό του. Ο γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο κωμικός, διένυε την πιο λαμπρή περίοδο της καριέρας του, ήταν πάντα ευχάριστος και προσιτός, αλλά φρόντιζε να κρατά την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Η τραγική δολοφονία του βυθίζει τον καλλιτεχνικό κόσμο στο πένθος και προκαλεί πλήθος ερωτημάτων για τον δεκαεπτάχρονο, ανάδοχο γιο του, που εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο σκοτεινή, όταν η αστυνομία ανακαλύπτει ένα δεύτερο πτώμα, που σχετίζεται άμεσα με τη δολοφονία του Γουάιτ και θυμίζει ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Η Αρχιεπιθεωρήτρια Έμιλυ Χατζηπέτρου αυτή τη φορά βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν μεθοδικό και προσεκτικό δολοφόνο, που δεν κάνει λάθη και φαίνεται να γνωρίζει τα θύματά του πολύ καλά. Η αστυνομική έρευνα ανοίγει την πόρτα στον κόσμο της δημοσιότητας και της χλιδής, στον οποίο, όμως, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Έναν κόσμο, που είναι φτιαγμένος από λάμψη και φως, αλλά αν πλησιάσει κανείς αρκετά κοντά, ώστε να τραβήξει το χρυσοποίκιλτο κάλυμμά του, μπορεί εύκολα να διακρίνει τη σήψη πίσω από το χαμόγελο.

Η Μαργαρίτα Χαντζιάρα κατάγεται από τα Τρίκαλα. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τελείωσε με άριστα το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Ζει στην πόλη της Θεσσαλονίκης και από το 2011 εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση, στα εκπαιδευτήρια «ΕΛΠΙΔΑ». Στον ελεύθερο χρόνο της συμμετέχει σε διάφορες εθελοντικές δράσεις που αφορούν σε παιδιά και εφήβους.

Επί σειρά ετών και μέχρι σήμερα προσφέρει παιδαγωγικές υπηρεσίες σε κατασκηνώσεις ως υπεύθυνη εκπαίδευσης και δραστηριοτήτων.

Αρθρογραφεί σε παιδαγωγικά περιοδικά και εφημερίδες.

Έχει εξειδικευτεί και δραστηριοποιείται στησυμβουλευτική γονέων, με σκοπό να βοηθήσει στην αναγνώριση και τη διαχείριση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, όπως προβλήματα συμπεριφοράς και χαμηλής αυτοεκτίμησης τα οποία επηρεάζουν αρνητικά τόσο τις σχέσεις τους με τους άλλους όσο και τη μαθησιακή τους απόδοση.

Έχει γράψει και σκηνοθετήσει πολλές παιδικές θεατρικές παραστάσεις, ανάμεσά τους: Ο Σκρούτζ συναντά το κοριτσάκι με τα σπίρτα, η Κυρά των Αθηνών, Μπουρλοτιέρηδες στο Αιγαίο και η μουσικοθεατρική παράσταση «Ελεύθεροι – Πολιορκημένοι», η οποία βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο της καλύτερης παρουσίασης στον διαγωνισμό Ακτίς ονείρου το 2016. Το πρώτο της αστυνομικό μυθιστόρημα τιτλοφορούνταν «Μάσκα της ψευδαίσθησης».