«Σήμερον των υδάτων αγιάζεται η φύσις και ρήγνυται ο Ιορδάνης…»

Με αφορμή την Δεσποτική Ημέρα των Θεοφανίων η ηλεκτρονική εφημερίδα «ΚΡΗΝΗ LIVE» παρουσιάζει στιγμιότυπα από την εκδρομή που είχε διοργανώσει σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Marios Travel το Φεβρουάριου του 2019 στους Αγίους Τόπους με επισκέψεις και στον Ιορδάνη Ποταμό


«Σήμερον η χάρις του Αγίου Πνεύματος, εν είδει περιστεράς, τοις ύδασιν επεφοίτησε. Σήμερον ο άδυτος Ήλιος ανέτειλε, και ο κόσμος τω φωτί Κυρίου καταυγάζεται. Σήμερον τα του Ιορδάνου νάματα εις ιάματα μεταποιείται τη του Κυρίου παρουσία.
Σήμερα πανηγυρίζει όλη η Οικουμένη την Αποκάλυψη του Κυρίου της Δόξης, και του Τριαδικού Θεού, Πατήρ, Υιού και Αγίου Πνεύματος. Σήμερα εορτάζεται η Βάφτιση του Κυρίου επί Ιορδάνου ποταμού κι επί Ιωάννου.
Κι αν η Οικουμένη σήμερα δεν μπορεί να εορτάσει τα Θεοφάνια, όπως επιτάσσει η θρησκευτική παράδοση, λόγω της δοκιμασίας της πανδημίας, στα μάτια δεκάδων κατοίκων του Δήμου Φαρκαδόνας, που συμμετείχαν στην εκδρομή που είχε διοργανώσει το 2019 η «ΚΡΗΝΗ LIVE» στους Αγίους Τόπους στα Ιεροσόλυμα, έρχονται εικόνες από τον Ιορδάνη ποταμό, εκεί που βαπτίστηκε ο Ιησούς Χρηστός.

Η «ΚΡΗΝΗ LIVE» πέραν του ενημερωτικού χαρακτήρα, ως μοναδική στην περιοχή και πανελληνίως προήγαγε σειρά δράσεων, κοινωνικού, πολιτιστικού, εθελοντικού, ψυχαγωγικού και θρησκευτικού χαρακτήρα, μιας από αυτές και της πολυήμερης εκδρομής το Φλεβάρη του 2019 στους Αγίους τόπους.
Σήμερα, κατά την Δεσποτική εορτή των Θεοφανίων, δεν θα μπορούσε να μην παραθέσει στιγμιότυπα, από την τότε εκδρομή στους Αγίους Τόπους και τον Ιορδάνη. Στον Άγιο ποταμό που βαπτίστηκε ο Βασιλιάς της Δόξης, στον ποταμό που λούστηκαν και ευλογήθηκαν οι συμμετέχοντες στην εκδρομή μας, λαμβάνοντας την ευλογία του Αγίου Πνεύματος.
Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα, η Χάρις του Κυρίου ας συνοδεύει τους συμμετέχοντες στην εκδρομή μας, αλλά και σε όλους τους συνανθρώπους μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.