Σημαντικές καταγγελίες μεταφέρουν κάτοικοι χωριών του Δήμου Φαρκαδόνας

Βλέπουν συγχωριανούς τους που ήρθαν από το εξωτερικό να τριγυρνούν στα χωριά παρά το γεγονός ότι οι οδηγίες που έλαβαν είναι για 14ημερο περιορισμό στο σπίτι

Εδώ και ημέρες και στην περιοχή της Φαρκαδόνας έχουν αφιχθεί συνδημότες μας που βρέθηκαν σε χώρες του εξωτερικού, όπου υπήρξαν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

Παρά το γεγονός ότι όλα αυτά τα άτομα θα έπρεπε να τεθούν σε κατ’ οικον περιορισμό για 14 τουλάχιστον ημέρες, χωρίς να έρχονται σε επαφή με δικούς τους ανθρώπους ή φίλους, δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει.

Αυτό άλλωστε μας μεταφέρουν αναγνώστες της «ΚΡΗΝΗLIVE» σε καθημερινή βάση. Σύμφωνα με κατοίκους τριών χωριών του Δήμου Φαρκαδόνας τις τελευταίες ημέρες αφίχθηκαν σε τρία χωριά της περιοχή μας, επαναπατρισθέντες συνδημότες μας που ταξίδεψαν από την Γερμανία κυρίως προς την Ελλάδα. Αν και αυτοί οι άνθρωποι όπως μας μεταφέρουν οι αναγνώστες είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ θα πρέπει να παραμένουν σε περιορισμό.

Δυστυχώς όμως όπως μεταφέρουν οι αναγνώστες τις τελευταίες ημέρες μερίδα αυτών των ανθρώπων δεν παραμένουν στα σπίτια τους, αντιθέτως επισκέπτονται καταστήματα των χωριών τους κι γειτονικών διαμερισμάτων κι έρχονται σε επαφή με πολίτες.

Αυτό δημιουργεί φόβο και αγωνία στους μόνιμους κατοίκους, στο ενδεχόμενο κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους να έχουν νοσήσει και να αποτελούν φορείς μετάδοσης του ιού.

Οι πολίτες των χωριών καλούν τους επαναπατρισθέντες να δείξουν την δέουσα ευθύνη και να παραμείνουν σπίτι χωρίς να εξέρχονται θέτοντας σε κίνδυνο την Κοινότητα του συνόλου του Δήμου, και τις αρμόδιες Υπηρεσίες Δήμο και Αστυνομία να λάβουν αυξημένα μέτρα προκειμένου να αποτρέψουν τα χειρότερα.

KRINI LIVE