Δεν σταματούν οι αστυνομικοί έλεγχοι στην πόλη και τα χωριά

Αστυνομικοί σε όλο το φάσμα του νομού συνεχίζουν να ελέγχουν για την τήρηση των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων

Αυστηρά συνεχίσουν να είναι τα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας και σε επίπεδο νομού Τρικάλων για την τήρηση των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων που ανακοίνωσε προ ημερών η κυβέρνηση.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων συνεχίζουν τις πεζές, αλλά και τις κινούμενες περιπολίες σε όλο το φάσμα της πόλης και του νομού, ελέγχοντας τους ουσιαστικά λίγους πολίτες που κινούνται κυρίως για να μεταβούν στην εργασία τους ή να τακτοποιήσουν κάποιες υποθέσεις που δεν δύναται να διευθετηθούν από το σπίτι.

Σήμερα λίγες ημέρες μετά την εφαρμογή του μέτρου, το συμπέρασμα που εξάγουν οι αστυνομικοί είναι ότι η πλειονότητα των πολιτών συμμορφώνεται με το μέτρο του περιορισμού μένοντας σπίτι, ενώ στις περιπτώσεις εκείνων που εξέρχονται από τις οικίες για λόγους ανάγκης τηρούν τις εντολές έχοντας μαζί τους την βεβαίωση.

Ωστόσο από τους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί έως σήμερα ένα μικρός αριθμός πολιτών που βγαίνει από το σπίτι δεν λαμβάνει υπόψη του, τις οδηγίες. Σε αυτές τις περιπτώσεις που εντοπίστηκαν σε όλο το φάσμα του νομού έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα το ύψος των οποίων αγγίζει τα 150 ευρώ.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλο το φάσμα του νομού. Αστυνομικοί θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης είτε με πεζές είτε με κινούμενες περιπολίες. Βαρύτητα δίνεται και στις εισόδους της πόλης, αλλά και στις εισόδους των εδρών των περιφερειακών Δήμων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για να διαπιστωθεί ότι παραμένουν κλειστά. Πάντως μέχρι στιγμής στην περίπτωση των καταστημάτων δεν έχουν διαπιστωθεί παρατυπίες και συνεχίζουν να μην λειτουργούν σε όλο το φάσμα του νομού.

Στους δρόμους πραγματοποιώντας ελέγχους βρίσκεται και η δημοτική αστυνομία Τρικκαίων είτε με πεζές, είτε με κινούμενες περιπολίες.

Η πλειονότητα των Τρικαλινών, πάντως, όπως συμπεραίνουν και οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι πλήρως ενημερωμένη για τα μέτρα και συμμορφώνεται στις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Λόγω της ελάχιστης κίνησης που υπήρχε στην πόλη, οι έλεγχοι έγιναν από κλιμάκιο δύο δημοτικών αστυνομικών, σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, και όπως διαπιστώθηκε μέχρι στιγμής το σύνολο των πολιτών διέθετε τις απαραίτητες βεβαιώσεις μετακίνησης.

KRINI LIVE