Σε ρόλο αρτοποιού τα νήπια του νηπιαγωγείου Ζάρκου

Στο σπίτι ίσως κάποιες φορές να παρατήρησαν την γιαγιά ή την μαμά να έρχονται να ζυμώσουν και να παράξουν το δικό τους σπιτικό ψαμάκι που στην συνέχεια θα έφτανε πεντανόστιμο και ζεστό στο τραπέζι της οικογένειας. Δεν θα μπορούσαν όμως ποτέ ότι θα μπορούσαν να αναλάβουν το συγκεκριμένο ρόλο και να παρασκευάσουν το δικό τους ψωμί, γνωρίζοντας την τεχνική τόσο του ζυμώματος, όσοι και του ψησίματος.

Ο λόγος για τα νήπια του νηπιαγωγείου Ζάρκου, τα οποία στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους, έμαθαν από κοντά να ζυμώνουν και να φουρνίζουν.

Τα παιδιά είχαν  μια βιωματική εμπειρία, να φτιάξουν το δικό τους ψωμί μαζί με δύο υπέροχες μαμάδες την κ. Ζωή και την κ. Ολγα που  με προθυμία ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση να επισκεφτούν το σχολείο και να μεταφέρουν στα παιδιά πως παρασκευάζεται το ψωμί με την παραδοσιακή συνταγή….

Και η συνταγή δημιούργησε ένα μοναδικό αποτέλεσμα το οποίο τα παιδιά το μεταφέρουν στα σπίτια τους και στους δικούς τους ανθρώπους.

Στο ίδιο πλαίσιο τα παιδιά είχαν την ευκαιρία και στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων με θέμα την διατροφή να παρακολουθήσουν μια όμορφη θεατρική παράσταση από την κ. Ξηρομερίτου με τίτλο  οι τρείς σωματοφύλακες. Πρωταγωνιστές της ιστορίας ο Φασούλης ο Ρεβύθης και ο ιππότης της φακής…αλλά η όμορφη νεράιδα….που τους μίλησε για την αξία της υγιεινής διατροφής.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κ.κ. Έφη Λαγάρα και Βιβή Αλεξανδρή ευχαριστούν θερμά τις Μαμάδες των παιδιών για την προθυμία και την άψογη συνεργασία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.